10.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportTăriceanu, încă un atac la Justiţie. De ce spune că "e făcută...

Tăriceanu, încă un atac la Justiţie. De ce spune că “e făcută pentru export”

Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului, a declarat miercuri, după discuţiile pe care le-a avut cu cei de la Uniunea Naţională a Barourilor din Româniacu că preocupările politicienilor, ale justiţiei şi ale presei par să fie pentru “justiţia de export”, informează Mediafax.

Avem un Mecanism de Cooperare şi Verificare cu UE, însă, aşa cum se discuta astăzi aici, de multe ori, parcă, preocupările şi ale politicienilor, şi a justiţiei, şi ale presei par să fie pentru justiţia de export. Cred că, în primul rând, justiţia trebuie să fie făcută pentru România şi, din acest punct de vedere, avem toţi o obligaţie comună pe care, considerăm că trebuie să ne-o ducem la bună îndeplinire“, a declarat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului crede că vocea avocaţilor nu este suficient auzită, în timp ce vocile procurorilor şi ale Consiliului Suprem al Magistraturii sunt foarte puternice. Rolul avocaţilor şi vocea lor într-un stat de drept trebuie să se facă auzită. Este într-un fel şi reproşul, între ghilimele, pe care l-am făcut barourilor de avocaţi: (…) că vocea lor este slab auzită. Auzim în schimb foarte puternice vocile procurorilor, auzim CSM, dar mai puţin vocile avocaţilor care sunt chemaţi să apere cetăţenii de eventualele abuzuri şi excese ale statului împotriva lor”, a mai spus Tăriceanu.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă