22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportTăriceanu: Legea privind reducerea CAS, foarte probabil să fie readoptată fără modificări

Tăriceanu: Legea privind reducerea CAS, foarte probabil să fie readoptată fără modificări

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri, că este foarte probabil ca legea privind reducerea CAS să fie adoptată ”cu o majoritate covârșitoare”, în sesiunea extraordinare convocată săptămâna viitoare, informează Mediafax.

Liderul PLR consideră că președintele Traian Băsescu "a folosit drept pretext" al declarației sale de joi seară "preocuparea privind eventuale efecte negative ce s-ar putea manifesta ca urmare a reducerii CAS cu 5 procente", motivul intervenției fiind, în opinia sa, implicarea în campania electorală.

Citește și: ACL, despre reducerea CAS: Băsescu ne acuză pe nedrept

"Trebuie să împrospătez memoria publică pentru ca oamenii să înțeleagă ipocrizia din declarația domnului președinte și faptul că nu reducerea CAS a fost motivul intervenției sale, ci implicarea sa neconstituțională, așa cum procedează de ani de zile, în campania electorală", a susţinut Tăriceanu.

Citește și: Opoziția cere sesiune extraordinară pe reducerea CAS

"Înaintea alegerilor din 2008, președintele Băsescu conducea o propagandă ieftină și populistă alături de Emil Boc și PDL, susținând creșterea salariilor profesorilor cu 50%, în ciuda faptului că nu existau resurse bugetare pentru o asemenea cheltuială. Cu riscul de a pierde din popularitatea câștigată timp de 4 ani ca prim ministru, m-am opus public acestei susțineri. Atunci nu-i păsa de dezechilibrele bugetare ce ar fi urmat, dacă eu cedam. Acum se preface că îi pasă. În 2009, înaintea alegerilor prezidențiale, când era practic primul ministru al României și era preocupat doar de realegerea sa, n-a fost de acord cu reducerea unor cheltuieli bugetare, fapt care a avut repercusiuni majore în 2010, care au dus la tăierea salariilor și a pensiilor. Acum se preface că îi pasă de echilibrul bugetar", a adăugat el.

Citește și: UPDATE. VIDEO. Băsescu: Lui Ponta îi duduie economia în cap. Suntem aproape de CRIZĂ

Potrivit lui Tăriceanu, "discursul de ieri (joi – n.r.) al președintelui a avut ca unic scop implicarea în campania electorală pentru prezidențiale în favoarea partidului pe care l-a inventat". "Cu excepția PMP, a pus toate celelalte partide în aceeași ”oală”, a atacat PDL și PNL, pentru derutarea electoratului. Am spus-o și o repet: în ciuda acestor atacuri de fațadă, menite să creeze confuzie, ”marele partid” de dreapta nu este de dreapta, ci este creația lui Traian Băsescu, prin care încearcă să-și păstreze puterea și după încheierea mandatului său", a mai susţinut liderul PLR.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că "reducerea CAS nu face altceva decât să accelereze intrarea în criză prin accentuarea masivă a deficitului la fondul pe pensii" şi că, în mod egal, PSD, PNL şi PDL "îi mint pe români pentru a le lua voturile".

Cele mai citite

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă