15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportTăriceanu, nou atac la adresa manifestanților #rezist: Nu Guvernul a greșit cu...

Tăriceanu, nou atac la adresa manifestanților #rezist: Nu Guvernul a greșit cu OUG 13. Protestatarii au stricat imaginea României

Călin Popescu Tăriceanu a declarat într-un interviu pentru Digi24 că Guvernul nu a greșit atunci când a dat controversata Ordonanță 13, ci protestatarii, care au stricat imaginea României. Șeful Senatului a mai spus și că puterea nu renunță la planurile de a modifica legi din justiție.

„De fapt ce a făcut Guvernul? Nu a făcut decât să pună în acord cu deciziile Curţii legislaţia”, a spus Tăriceanu în emisiunea de televiziune.

Președintele Senatului spune că nu este nimic în neregulă cu formulările care erau scrise în OUG 13, inclusiv cele care prevedeau ca abuzul în serviciu să fie considerat infracțiune doar dacă cel acuzat producea o pagubă de peste 200 de mii de lei, iar pedeapsa urma să scadă de la șapte la trei ani.



 

„Putem să luăm Franţa, Germania, Marea Britanie, dacă facem 27 de ţări o să facem mai complicată analiza, şi putem să vedem unde este media şi ne situăm acolo. Nu trebuie să inventăm praful de puşcă în această chestiune. Atâta vreme cât acesta va fi subiectul cu care România se distinge, să nu ne mire că ţările partenere din Uniunea Europeană ne privesc cu oarecare…în fine, poate până la urmă nu e un cuvânt prea greu…un anumit dispreţ”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul Senatului a vorbit şi despre o altă idee care a stârnit avertismentele preşedintelui Klaus Iohannis şi protestele străzii: legea grațierii. Și a anunțat că nu se va renunța la ea.

„Graţierea va fi una dintre componentele unui pachet de măsuri. Pentru a rezolva, măcar parţial, problema din închisori conform recomandărilor pe care le-a făcut inclusiv Comisia Europeană a Drepturilor Omului”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu în interviul de la Digi24.

Protestele din Piața Victoriei au crescut fulminant la începutul lunii februarie, la ele participând aproximativ 500.000 de oameni în toată țara. Ele au început pe data de 18 ianuarie și au izbucnit ca număr de participanți după ce Guvernul Sorin Grindeanu, proaspăt investit, a decis să schimbe Codurile penale printr-o Ordonanță de Urgență din noaptea de 31 ianuarie. Protestele au devenit cunoscute, neoficial, și sub numele de Tineriada sau Protestele #REZIST, hashtag cu care mai mulți utilizatori de Facebook s-au identificat.

Protestele din România au inspirat și alte manifestații anticorupție, precum cele din Albania sau Franța.

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă