16.8 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSportReacția individului Călin Popescu Tăriceanu. Șeful Senatului încearcă să-i răspundă ironic lui...

Reacția individului Călin Popescu Tăriceanu. Șeful Senatului încearcă să-i răspundă ironic lui Klaus Iohannis: Cu siguranță, întrebările mele au atins niște puncte sensibile, niște fapte și planuri vulnerabile

Șeful Senatului și copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că Direcția Națională Anticorupție (DNA) „lucrează politic la dosare, cot la cot cu președintele” Klaus Iohannis.

Tăriceanu a reacționat, marți seara, pe pagina sa de Facebook, la declarațiile făcute de președintele Iohannis, la Cernavodă, în care sugera că, săptămânile viitoare, vor ajunge în Parlament cererile DNA pentru ridicarea imunității mai multor politicieni.

„Cu acest individ ne-am lămurit, are un discurs anti-justiţie şi vrea să scape de justiţie. Şi spun individ pentru că îmi vine foarte greu să cred că un întreg partid este de acord cu un astfel de discurs împotriva justiţiei. Eu nu cred aşa ceva. Eu cred că acest individ nu vrea să se scape doar pe el, ci şi câţiva prieteni. Vom vedea cine va ajunge în următoarele săptămâni în Parlament ca să fie votat pro sau contra urmărire penală şi o să vedem din cine se compune gaşca despe care se vorbeşte", a susținut Klaus Iohannis.

În replică, șeful Senatului a susținut că președintele are „un limbaj total inadecvat pentru un șef de stat”.

„Cine ar fi crezut în 2014, când a primit votul prea multor români, că domnul Iohannis își poate pierde controlul în fața unor întrebări cât se poate de simple ? Cu siguranță, întrebările mele au atins niște puncte sensibile, niște fapte și planuri vulnerabile. Altfel, nu se poate explica limbajul folosit, total inadecvat pentru un președinte de stat.  Spre exemplu, l-am întrebat dacă <<va respecta voinţa cetăţenilor la alegeri fără precondiţii şi limitări şi fără utilizarea instituţiilor statului>>. În loc să răspundă prin <<da>> sau <<nu>>, a etichetat întrebarea mea drept <<obrăznicie politică>>”, a scris el.

Tăriceanu a continuat mesajul precizând că felul în care președintele l-a descris reprezintă „un limbaj impropriu pentru înalta demnitate pe care o ocupă”. Totodată, el a sugerat că președintele ar încălca prevederile Constituției, prin ceea ce lasă să se înțeleagă din declarația acordată la Cernavodă.

„Dacă ar fi să ignorăm limbajul de care s-a folosit, domnul președinte ne-a anunțat, fără să vrea, că în următoarele săptămâni vor mai veni la Parlament solicitări de la DNA. Această informație ne întărește suspiciunile că DNA lucrează politic mai demult la dosare cot la cot cu președintele. Ceea ce nu-l împiedică să ceară altora să citească Constituția”, a mai scris copreședintele ALDE.

Mai mult, șeful Senatului îl întreabă pe Klaus Iohnnis care sunt parlamentarii la care s-a referit. „Profit de acest moment de sinceritate al domnului președinte, ca să-l întreb care sunt parlamentarii care trebuie să-și pregătească săptămânile următoare bagajele la viitoarele solicitări ale DNA?”, a mai scris el.

„Cât despre acuzațiile fără temei lansate la adresa mea, pot afirma că doar propagandiștii plătiți cu ora și persoane lipsite de bună-credință pretind că nu au înțeles că discursul meu nu este antijustiție, ci împotriva abuzurilor unor procurori, abuzuri născute în timpul regimului Băsescu și promovate de actualul președinte. Am fost și rămân adversarul justiției politice, care ne readuce în memorie anii cei mai negri ai dictaturii comuniste. Am fost dintotdeauna partizanul justiției care slujește legea, care luptă cu adevărat împotiva corupției și nu transformă această acțiune într-un paravan pentru vendete politice”, și-a încheiat mesajul Călin Popescu-Tăriceanu.

 

Cele mai citite

Bursa de la Bucureşti a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână, iar valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a crescut cu...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă