12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportTăriceanu: România și Republica Moldova trebuie să dezvolte noi proiecte energetice comune

Tăriceanu: România și Republica Moldova trebuie să dezvolte noi proiecte energetice comune

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, la Chişinău, că România și Republica Moldova trebuie să dezvolte noi proiecte energetice comune.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a avut joi, la Chişinău, o întrevedere oficială cu Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.
Discuţiile celor doi oficiali au vizat, în principal, aspecte ale colaborării bilaterale şi sprijinul României în procesul de accelerare a calendarului european al Republicii Moldova.

În context, Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre experienţa de prea-aderare a României în domeniul integrării europene, necesitatea continuării procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, până la statutul de ţară candidat, mai ales în contextul regional actual.

În acelaşi timp, preşedintele Senatului României a menţionat importanţa dezvoltării unor noi proiecte energetice alternative comune, care ar reduce din dependenţa energetică a Republicii Moldova. Tăriceanu a reiterat necesitatea identificării de către autorităţile de la Chişinău a unor proiecte concrete, potrivite pentru cooperarea regională în domeniul Strategiei Dunării.

Preşedinte Nicolae Timofte a mulţumit României pentru prietenia şi sprijinul constant oferit Republicii Moldova şi a subliniat faptul că, la momentul actual, cea mai mare preocupare a autorităţilor de la Chişinău este stabilitatea regională. "Instabilitatea regională ne îngrijorează, mai ales în contextul evoluţiilor din Ucraina", a declarat preşedintele Republicii Moldova.

La finalul întrevederii, cele două parţi au discutat despre beneficiile pe termen lung ale burselor de studii în România pentru studenţii şi elevii din Republica Moldova precum şi despre identificarea modalităţilor în vederea creşterii integrării spaţiului mediatic de limba română între cele două state.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă