14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportTăriceanu a acordat un interviu pentru BBC: DNA și serviciile secrete sunt...

Tăriceanu a acordat un interviu pentru BBC: DNA și serviciile secrete sunt văzute ca instituții ce nu respectă cadrul legal, care sunt corupte

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a oferit un interviu pentru BBC, unde a vorbit despre justiția din România și despre cum este aceasta percepută de populație. El a afirmat că protestele sunt din cauza unui conflict între oficiali corupți și o societate care luptă împotriva corupției.

Liderul ALDE a declarat că justiția din țara noastră nu este independentă, iar acest lucru ar trebui rezolvat.

Tăriceanu a recunoscut că acţiunile Guvernului şi modul în care au fost comunicate au fost „stângace”, a dar insistat că au fost bine intenţionate.

„Regret să spun asta, dar sistemul judiciar din România nu este independent, iar aceasta este clar problema care trebuie să fie abordată în viitor”, a spus președintele Senatului.

Tăriceanu a transmis că procurorii DNA dau buzna împreună procurorii de la Serviciile Secrete și încalcă dreptățile civililor.

„DNA şi servciile de informaţii sunt percepute acum ca instituţii care nu respectă cadrul legal, care sunt corupte ele însele şi folosite ca pârghii importante în lupta politică din România”, a declarat liderul ALDE pentru BBC.

Jurnaliștii britanici mai spun că argumentele sale sunt diametral opuse cu cele ale șefei DNA, Laura Codruța Koveși, care a spus într-un alt interviu tot pentru BBC, că sistemul judiciar din România este independent.

Cele mai citite

România vrea să fie partener cu Qatar și cu SUA pentru restabilirea păcii în Orientul Mijlociu

România vrea să fie partener cu SUA și cu statul Qatar pentru a obține restabilirea păcii în Orientul Mijlociu, a declarat premierul Marcel Ciolacu,...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

Klaus Iohannis a promulgat legea privind jocurile de noroc

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2023 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă