6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportTăriceanu îşi asumă declaraţiile referitoare la demiterea şefelor ICCJ şi DNA

Tăriceanu îşi asumă declaraţiile referitoare la demiterea şefelor ICCJ şi DNA

Preşedintele Senatului, Călin PopescuTăriceanu a declarat, miercuri, referitor la cererea de demitere a şefelor ICCJ şi DNA, că a făcut aceste declaraţii în calitatea sa de senator.

“Declaratiile le-am facut în calitate de senator. Nu am vorbit în numele Senatului”, a declarat Tăriceanu.

Citeşte şi: Inspecţia Judiciară verifică dacă Tăriceanu a afectat independenţa Justiţiei, după ce a cerut demisia şefelor ICCJ şi DNA

Consiliul Superior al Magistraturii a cerut Inspecţiei Judiciare să verifice dacă afirmaţiile preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, referitoare la demiterea Laurei Codruţa Kovesi şi a Liviei Stanciu, au afectat independenţa Justiţiei, informeazăMediafax.

CSM a luat această deciziei ca urmare a demersurilor instituţionale ale unor reprezentanţi ai Senatului României, a afirmaţiilor publice recente ale lui preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, dar şi din cauza “direcţiilor de dezbatere promovate de o parte a mass-mediei”, se arată în comunicatul de presă al instituţiei.

Reamintim că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut, marţi, preşedintelui Klaus Iohannis să le demită pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi pe preşedinta ÎCCJ, Livia Stanciu, după ce Mariana Rarinca, arestată preventiv pentru că ar fi şantajat-o pe şefa ÎCCJ, a fost găsită nevinovată de Curtea de Apel Bucureşti. 

Citeşte şi: DOCUMENT. Tăriceanu şi colegii din PLR îi cer lui Iohannis să le demită pe Kovesi şi Livia Stanciu. De ce le acuză pe magistrate

“Judecătorii au constatat că aceasta (Mariana Rarincă, n. red) a petrecut mai mult de şase luni în arest preventiv pentru o faptă pe care nu a comis-o şi pentru care nu au existat vreodată probe. Doamna Rarinca, un cetăţean fără influenţă ori legături politice, a fost arestată pe nedrept şi cu sfidarea oricăror garanţii contituţionale de Direcţia Naţională Anticorupţie, condusă de Laura Codruţa Kovesi, în urma unui denunţ calomnios făcut de Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu”, potrivit scrisorii trimise lui Klaus Iohannis. 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă