10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSportTăriceanu laudă Guvernul Ponta pentru curajul din negocierile cu FMI

Tăriceanu laudă Guvernul Ponta pentru curajul din negocierile cu FMI

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a lăudat, joi, Guvernul Ponta pentru că a avut curajul să se opună FMI în subiectul reducerii CAS, susținând că instituția financiară internațională are o "mentalitate de mic contabil".

"PNL nu a avut niciun singur proiect de politici publice, prezența noastră (la guvernare, n.r.) a fost nulă aș spune. Într-un final, când cu chiu cu vai am reușit noi liberalii să promovăm două idei valoroase, legate de politicile fiscale, reducerea CAS și neimpozitarea profitului reinvestit, atunci PNL a luat decizia de a ieși de la guvernare", a spus Tăriceanu, într-un discurs susținut la lansarea Grupului de indentitate liberală.

De asemenea, el a afirmat că actualul prim-ministru și-a asumat să suțină măsurile liberalilor în fața FMI.

"Un Guvern condus de un premier social-democrat își asumă aceste măsuri și chiar azi am observat, are curajul, să se opună modului în care FMI, cu mentalitatea de mic contabil, gândește și analizează perspectivele economice ale României și refuză Guvernului această opțiune majoră, care după părerea mea a dat un impuls important revigorării economice", a declarat Tăriceanu.

Premierul Victor Ponta a anunțat, joi, că negocierile cu Fondul Monetar Internațional (FMI) au eșuat din cauză că Executivul și FMI nu au ajuns la un acord pentru reducerea CAS de la 1 iulie. Discuțiile vor fi reluate la următoarea vizită la Bucureşti a Fondului, probabil în iulie sau august.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă