23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportTăriceanu s-a întâlnit, marţi, cu ambasadorul Olandei la Bucureşti. Viitorul UE şi...

Tăriceanu s-a întâlnit, marţi, cu ambasadorul Olandei la Bucureşti. Viitorul UE şi cooperarea bilaterală dintre cele două state au fost printre subiectele abordate

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit, marţi, cu ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti, Stella Ronner Grubacic, abordând teme precum cooperarea bilaterală dintre România și Olanda, situația internă din cele două țări și viitorul UE.

"Au fost discutate aspecte legate de cooperarea bilaterală dintre România și Olanda, situația internă din cele două țări și viziunile României, respectiv Olandei privind viitorul Uniunii Europene, precum și cu privire la oportunitatea organizării de consultări în perspectiva preluării de către România, în anul 2019, a președinției rotative a Consiliului UE", se arată într-un comunicat al Senatului.

Ambasadorul Stella Ronner-Grubacic a făcut o scurtă prezentare a rezultatelor alegerilor parlamentare din Olanda, desfășurate la data de 15 martie, și a perspectivelor formării noului guvern.

La rândul său, Tăriceanu și-a exprimat satisfacția pentru nivelul semnificativ al investițiilor olandeze în România, arătând că Olanda rămâne un partener important al țării noastre atât în plan bilateral, cât și la nivel european.

"Cu privire la viziunea asupra viitorului Europei, Călin Popescu-Tăriceanu s-a pronunțat împotriva divizării, făcând apel la respectarea unui principiu fundamental al Uniunii potrivit căruia toate statele membre sunt parteneri egali. El a semnalat faptul că păstrarea MCV pentru România constituie o încălcare a acestui principiu, în condițiile în care acesta s-a transformat dintr-un mecanism tehnic într-unul politic, fapt ce trebuie reanalizat la nivelual UE", precizează comunicatul.

Potrivit sursei citate, a fost agreată propunerea părții olandeze de a oferi consultanță pe tema pregătirii președinției române a Uniunii Europene, în acest sens urmând a se stabili contacte la nivel parlamentar și guvernamental.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Dezvăluiri din viața artistei Anna Lesko. După cinci ani de singurătate, cântăreața rupe tăcerea

Anna Lesko s-a "dezbrăcat" de cuvinte la podcastul "Fain și Simplu" moderat de Mihai Morar. Artista a vorbit despre viața ei personală, regrete și...

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă