7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportTăriceanu vrea armistiţiu pe noul Cod Fiscal

Tăriceanu vrea armistiţiu pe noul Cod Fiscal

Președintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu a trimis, vineri, o scrisoare deschisă politicienilor din PNL, cărora le propune un armistiţiu pe noul Cod Fiscal, întrucât proiectul este "cea mai liberală reformă fiscală din 2004, de la introducerea cotei unice", relatează Mediafax.

“Vă scriu pentru a vă cere să susţineţi un armistiţiu pe noul Cod Fiscal. Măcar noi, liberalii, să spunem: «bătălia politică se opreşte la Codul Fiscal!». Vă cer să nu încercaţi să blocaţi noul Cod Fiscal, doar pentru că Vasile Blaga şi Cătălin Predoiu vor să ajungă la putere cât mai rapid”, se arată în scrisoarea deshisă a lui Tăriceanu.

Adresându-se, de asemenea, oamenilor politici din PNL, el arată, că, deşi partidul s-a transformat într-unul popular, "condus din umbră de oamenii lui Băsescu", mulţi dintre cei din PNL susţin ideile liberale.

"Codul Fiscal este sprijinit de mediul de afaceri căruia i s-a pus funia la gât de oamenii care au fost în guvernările Boc şi Ungureanu şi care au devenit, mulţi dintre ei, colegi cu voi”, a mai susţinut el.

Preşedintele Senatului a adăugat că, în opinia sa, acest Cod Fiscal va trece oricum de Parlament.

Potrivit afirmaţiilor sale, noul Cod Fiscal nu este pentru 1-2 ani, ci este o reformă fiscală pentru cel puţin 10 ani de acum încolo.

"După ce îl trecem, cu toţi, prin Parlament, lupta politică poate să reînceapă. România are nevoie de acest moment de luciditate şi maturitate politică (…)”, a conchis Tăriceanu.

Cele mai citite

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă