11.5 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportTăriceanu explică de ce nu a fost invitat Grindeanu la discursul lui...

Tăriceanu explică de ce nu a fost invitat Grindeanu la discursul lui Iohannis din Parlament: Noi considerăm că așa trebuie, conform principiului separației puterilor în stat

Șeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a explicat, marți, de ce premierul Sorin Grindeanu nu a fost invitat să asiste la discursul pe care președintele Klaus Iohannis îl va susține, de la ora 12.00, în Parlament.

„Guvernul nu participă și nu a participat nici în trecut când președintele a vorbit în Parlament”, a explicat șeful Senatului. „Noi considerăm că așa trebuie, conform principiului separației puterilor în stat”, a mai spus Tăriceanu.

La începutul săptămânii, premierul Sorin Grindeanu a anunţat că va participa, marţi, la întâlnirea cu preşedintele Iohannis, urmând să îi trimită şi o scrisoare în care îl va anunţa cu privire la abrogarea Ordonanţei 13. Și marți dimineața, în jurul orei 10.20, pe pagina de Facebook a Guvernului a fost postată agenda premierului, în care figura că șeful Executivului va participa la această ședință.

Ulterior, însă, postarea a fost ștearsă și a fost postată o nouă fotografie, în care figura că Sorin Grindeanu va participa doar la o întâlnire cu reprezentanți ai Ambasadei SUA.

Preşedintele Klaus Iohannis se adresează, marți, începând cu ora 12.00, Parlamentului, pe tema controversatei OUG 13, care prevedea modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală, care au generat proteste de amploare, la nivel național.

„Mâine, la ora 12:00, mă voi adresa Parlamentului României. Modificările legislației penale inițiate de Guvern, care au generat o puternică reacție civică, trebuie aduse în atenție și de la tribuna Legislativului. Vă invit să mă urmăriți!”, a scris șeful statului, luni, pe pagina sa de Facebook.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă