11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportTeleviziunea Mynele TV a cerut în instanţă anularea deciziei CNA prin care...

Televiziunea Mynele TV a cerut în instanţă anularea deciziei CNA prin care i-a fost retrasă licenţa

Societatea Happy Music, care a deţinut licenţa audiovizuală a televiziunii Mynele TV, ce a fost retrasă de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pe 10 martie, a cerut în instanţă anularea deciziei Consiliului, relatează Mediafax

Televiziunea Mynele TV, care a fost deţinută de cântăreţul şi producătorul muzical Costi Ioniţă (prin intermediul societăţii Happy Music SRL), şi-a pierdut, pe 10 martie, licenţa audiovizuală, aceasta fiind retrasă de CNA, care a constatat că acest post TV şi-a întrerupt emisia pentru mai mult de 96 de ore.

Citește și: Digi24 şi MyneleTV, printre canalele obligatorii la retransmisie în 2014

Societatea Happy Music SRL a dat în judecată Consiliul Naţional al Audiovizualului, printr-un dosar înregistrat pe 10 aprilie, la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, potrivit informaţiilor publicate pe Portalul Instanţelor de Judecată.

Happy Music SRL a solicitat instanţei anularea Deciziei CNA, din 10 martie, prin care Consiliul a retras licenţa audiovizuală a Mynele TV.

Până în prezent nu a fost stabilit un termen în acest dosar.

Informaţia privind acest proces a fost făcută publică în şedinţa de joi a CNA, în contextul în care Consiliul au analizat o adresă prin care Happy Music SRL a solicitat CNA reanalizarea deciziei de retragere a licenței Mynele TV și anularea acestei decizii.

CNA a decis, însă, să respingă solicitarea, din cauză că poate fi revocată “o contestaţie intrată în circuitul civil” (în instanţă, n.r.), potrivit informaţiilor prezentate în şedinţă.

La şedinţa de joi a CNA au fost prezenţi şi trei reprezentanţi ai Happy Music SRL, între care şi Corina Boabeş, acţionar al societăţii, şi Dan Boabeş.

În acest context, Dan Boabeş a spus că hotărârea luată de CNA privind retragerea licenţei Mynele TV a fost luată în baza unor informaţii “structurate greşit”.

“Considerăm că a fost strict o problemă de comunicare şi de înţelegere a situaţiei şi că decizia a fost luată incorect, dar s-a bazat pe nişte informaţii care bănuiesc că au fost structurate greşit. Vă rugăm să o reconsideraţi (…) S-a luat pe baza unor documente sau a unor fapte care nu au fost prezentate exact cum au fost ele în realitate”, a mai spus Boabeş.

El a mai spus că reprezentanţii Happy Music SRL au fost surprinşi să afle din presă că CNA a retras licenţa Mynele TV. De asemenea, potrivit lui Boabeş, societatea a notificat, pe 15 decembrie, CNA, deşi nu există o obligativitate legală în acest sens, că din motive tehnice legate de furnizorul de satelit a fost nevoită să întrerupă emisia Mynele TV.

În acest context, Boabeş a rugat CNA să reconsidere decizia de retragere a licenţei Mynele TV, însă Consiliul a spus că acest lucru nu este posibil din moment ce decizia de retragere a fost atacată de Happy Music în instanţă.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă