21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportTişe: Ponta să se dezică de "iniţiativa ţicnită" ca militarii să participe...

Tişe: Ponta să se dezică de “iniţiativa ţicnită” ca militarii să participe la controale fiscale

Vicepreşedintele PDL Alin Tişe îi cere premierului Victor Ponta să se dezică de “iniţiativa ţicnită” a lui Dan Voiculescu privind detaşarea unor cadre militare la Ministerul de Finanţe pentru a se ocupa de controale fiscale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Senatorul Alin Tişe afirmă, într-un comunicat de presă transmis marţi, că “USL propune pentru România o soluţie miraculoasă care să ducă la o supra-creştere economică”.

“Soluţia găsită este prigonirea patronilor şi micilor întreprinzători de către armată. Ne vom trezi în curând cu trupele speciale detaşate în Afganistan şi în alte teatre de operaţiuni, cu armamentul din dotare, la sediile companiilor. Sugerăm USL-ului să capaciteze şi să coopteze în această operaţiune senzaţională şi trupele de Jandarmerie, Poliţie, Pompieri. Ne putem imagina cum, între două intervenţii la incendii, echipajele de pompieri cu chitanţierul în mână vor controla şi încasa taxe şi impozite. Cerem premierului Ponta să se dezică în mod public de aceasta ţicnită iniţiativă şi să lase instituţiile statului abilitate prin lege să îşi îndeplinească în mod democratic atribuţiile. Cerem USL să renunţe să mai supună populaţia, mici întreprinzători şi militarii la umilinţe nemeritate”, se arată în documentul citat.

Senatorul PDL susţine că USL face paşi importanţi către “instaurarea din nou a unui regim totalitar, care doreşte să folosească instituţiile de forţă şi represiune ale statului împotriva populaţiei, a micilor întreprinzători care cu greu răzbesc în această perioadă de criză economică”.

“Putem să ne imaginăm cum trupele speciale tocmai retrase dintr-un teatru de război vor aduna taxele de la covrigării, frizerii, sculării. Este de neconceput ce modalităţi inventează USL doar pentru a-şi acoperi minciunile şi promisiunile electorale”, conchide Alin Tişe.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, declara, luni, că în şedinţa USL la care a participat s-a discutat ideea detaşării de personal militar la Ministerul de Finanţe pentru implicarea în combaterea evaziunii fiscale, el invocând numărul insuficient de oameni care să controleze evazioniştii.

“Am vorbit despre o măsură cred eu foarte bună, la ora actuală la Ministerul Apărării există personal disponibil care poate fi detaşat în interesul serviciului la Ministerul de Finanţe, pentru a putea să punem cât decât stavilă evaziunii fiscale, pentru că marea problemă e controlul. Nu avem suficienţi oameni care să controleze evazioniştii”, susţinea Voiculescu.

“Oamenii din Armată au o statură, au o moralitate, o disciplină a muncii care îi recomandă pentru a fi controlori şi vânători de evazionişti”, spunea Voiculescu.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă