13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportTolontan: Narcis Copcă, bugetarul care locuiește într-un domeniu cu două vile și...

Tolontan: Narcis Copcă, bugetarul care locuiește într-un domeniu cu două vile și teren de tenis

Jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat o nouă investigație despre managerul Spitalului Sf. Maria, iar de această dată, el a transmis că Narcis Copcă locuiește într-un domeniu cu două vile și un teren de tenis, în Pipera. Ba mai mult, medicul își trimite băiatul la studii la un liceu privat în Florența și are vacanțe luxoase.

După ce Gazeta Sporturilor a descoperit că veniturile sale și ale soției nu au depășit 2.000 de euro pe lună, din 2010 și până în 2015, Tolontan dezvăluie că Narcis Copcă locuiește într-un domeniu din Pipera care cuprinde două case, o piscină și un teren de sport cu nocturnă. Nici una dintre case nu apare în declarațiile de avere ale medicului chirurg.

Potrivit propriilor lămuriri, cheltuielile importante ale managerului Narcis Copcă sunt suportate în bună măsură din generozitatea celor din jur, rude și prieteni.

Cătălin Tolontan a discutat despre aceste subiect cu managerul Narcic Copcă, chiar la spitalul Sf. Maria.

"-Domnule doctor, dumneavoastră vă puteți explica propriile cheltuieli prin veniturile pe care le-ați declarat?
-Discutam despre transplant, nu? De ce introduceți veniturile în discuție?

-Pentru a vedea corelația dintre venituri și cheltuieli.
-Cred că exagerați.

-Nu credeți că oamenii capătă încredere în lumea transplantului dacă lucrurile sunt transparente?
-Eu sunt foarte transparent. Sunt de 19 ani manager la Sf. Maria și am trăit atâtea aici. Nu am emoții pentru nici un contract, pentru nici o achiziție. S-au spus despre mine atâtea. (Râde) Că ar fi dispărut un lift.

-Asta cu liftul e un mit urban. Am verificat și noi, dar nu s-a confirmat. Dar cât v-a costat terenul de 2,4 hectare din Tărtășești?
-Tot despre declarația de avere vreți să vorbim? Știți că a fost un boom imobiliar în România, nu? Am cumpărat și am vândut. Vă răspund pe e-mail.

-Cât v-a costat apartamentul de la mare, din Năvodari? E o simplă cifră, de ce e nevoie de e-mail?
-Nu vă pot spune așa, dați-mi, vă rog, un e-mail.

-Dar casa din Pipera unde locuiți?
-Nu vă lăsați, nu? Nu știu. E a părinților mei. Oricum, înțeleg că o căutați. Să știți că atunci când am cumpărat noi terenul eram singura casă de pe stradă.

-E adevărat că în 1999 prețurile erau mult mai mici în Pipera. Dar cât a costat?
-V-am spus că nu știu. O veți găsi cred.

-Nu ne puteți spune unde e?
-Vă las dumneavoastră deliciul de a o descoperi”, scrie Tolontan pe site-ul său.

El spune că, de fapt, “casa” este foarte aproape de aeroportul Băneasa. Iar lungimea terenului este de aproape 300 de metri.

Pe această suprafață s-ar afla două vile, un teren de tenis cu nocturnă și o piscină.

“-Această proprietate mare a fost făcută din banii părinților dumneavoastră?
-Nu cedați niciodată, așa-i? Nu vă supărați, dar dumneavoastră credeți că viața mea a început în 2011, odată cu prima declarație de avere? Imediat după Revoluție eu am avut două apartamente. Eu am câștigat bani și înainte de 2011.

-Susțineți că cumpărarea proprietăților și costul vieții le suportați din bani care nu apar în declarație, dar pe care i-ați făcut înainte?
-Încerc să vă explic un context mai larg.

-Încă o întrebare, vă rugăm! Nu ați dat declarații de avere și în 2009 și 2010? Parcă așa era legea.
-Eu așa am dat, din 2011. Ce ați găsit, asta am dat. Nu vreți să vorbim și despre transplant? Și dumneavoastră sunteți încăpățânați, dar și eu. E natura mea să fiu tenace. Așa am făcut din ”Sf. Maria”, când nimeni nu ne dădea șanse, o clinică de excelență care să aibă acreditare pentru transplant”, mai scrie Tolontan din dialogul avut cu medicul Narcis Copcă.

Băiatul lui Narcis Copcă ar fi terminat clasele I-VIII la International British School în București, iar costul lunar ar fi fost de peste 1.000 de euro.

La liceu, de la începutul clasei a IX-a, băiatul s-a transferat la o școală privată din Florența, potrivit celor spuse în investigație.

”Din toamna lui 2016, băiatul acolo împreună cu mama lui, care s-a mutat cu el în Italia”, spune un membru al familiei.

Cât costă viața pentru doi oameni la Florența, ambii fără loc de muncă, dintre care unul studiind la un liceu privat?

Versiunea pe care Narcis Copcă a oferit-o colegilor din spital este aceea că ”ei stau la o mătușă, care îi ține la Florența și îi suportă lui și școala. Ce mă costă pe mine este deplasarea în Italia, când mă duc să-l văd”.

Tot el le-a povestit colegilor că ”școala din Florența este mai ieftină decât cea britanică din București”.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă