19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportTraian Băsescu a respins propunerile de noi miniștri la Cultură și Buget

Traian Băsescu a respins propunerile de noi miniștri la Cultură și Buget

Președintele Traian Băsescu, a anunțat, joi seară, că respinge propunerile premierului Victor Ponta de noi miniștri la Cultură și Buget.

”În ceea ce privește propunerea Rozaliei Biro pentru funcția de ministru al Culturii am respins-o, cu mențiunea că este necorespunzătoare funcției. Oricând în timpul mandatului meu, primul-ministru o va propune pentru Ministerul Dezvoltării Regionale sau pentru Ministerul Transporturilor, adică ministere care sunt legate de experienţa în administraţie, vă asigur că nu voi ezita s-o numesc pe doamna Rozalia Biro într-o astfel de funcţie. Dar nu la Ministerul Culturii, unde cunoaşterea limbii române consider că este un lucru esenţial. Cunoaşterea deplină a limbii română”, a declarat Traian Băsescu.

”În ceea ce privește propunerea lui Iulian Claudiu Manda pentru funcția de ministru al Bugetului, am respins-o de asemenea, cu mențiunea că acest domn nu mai trebuie propus la nicio altă funcție în Guvern”, a mai declarat președintele.

Săptămâna trecută, președintele Traian Băsescu l-a rugat pe premierul Victor Ponta să se mai gândească până marți-miercuri la aceste propuneri și să promoveze alți tineri în Guvern.

Traian Băsescu a dezvăluit că este pentru prima dată când premierul Victor Ponta nu l-a consultat cu privire la propunerile de noi miniștri în Guvern atunci când i-a nominalizat pe Rozalia Biro în funcţia de ministru al Culturii şi pe Claudiu Manda în postul de ministru delegat pentru Buget.

Premierul Victor Ponta a declarat că va înainta alte două propuneri de ministru doar după ce preşedintele Traian Băsescu îl va informa oficial, în scris, că le respinge pe cele transmise săptămâna trecută, adăugând, ironic, că îi va propune pe Elena Băsescu la Cultură şi pe Sorin Blejnar la Buget.

Cele mai citite

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

Europarlamentarul Ramona Strugariu va candida la funcția de primar în Cluj-Napoca

Eurodeputata Ramona Strugariu, copreşedinte REPER, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, conform agerpres.ro. "Am intrat în politică tocmai ca să...

Motivul incredibil pentru care Kristi Noem, om politic din SUA, și-a ucis câinele

Kristi Noem a spus că a relatat întâmplarea pentru a demonstra că este dispusă să facă lucruri care sunt „dificile şi urâte” atât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă