17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSportTraian Băsescu: Desemnarea premierului nu se face cu aviz de la SRI....

Traian Băsescu: Desemnarea premierului nu se face cu aviz de la SRI. E treaba președintelui, e o decizie politică

Fostul șef al statului, Traian Băsescu, a susținut luni seară că el, dacă ar fi acum șef al statului, nu ar cere serviciilor secrete să-i prezinte niciun punct de vedere pe tema numelui persoanei care e propusă ca premier, pentru că "nu e treaba lor".

Traian Băsescu a declarat în direct la B1 Tv, prin telefon, că îi place să creadă că desemnarea unui premier nu se face cu avizul SRI și a susținut că el personal, când era șef de stat, a numit mai mulți șefi de guvern fără să ceară vreodată avizul SRI.

"Este o decizie politică, e treaba președintelui", a susținut Traian Băsescu.

Pe de altă parte, actualul lider al PMP a susținut din nou că președintele Iohannis nu trebuie s-o numească premier pe Sevil Shhaideh din cauza suspiciunilor legate de soțul acesteia, care este de origine siriană și este considerat un apropiat al președintelui controversat, Bashar al-Assad.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un bărbat a fost accidentat mortal de un tren în Gara Ploiești Vest

Un bărbat a fost accidentat mortal de tren, marţi seară, în Gara Ploieşti Vest, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, potrivit agerpres.ro. Conform sursei...

Dintre atâția ciocoflenderi politruci îngrijorați de soarta lui Piersic, în campanie, care va rămâne Buză umflată?

Ilustrație: Marian Avramescu Starea de sănătate a actorului Florin Piersic a devenit subiect arzător pentru ciocoflenderii aflați la putere, în aceste timpuri de campanie...
Ultima oră
Pe aceeași temă