27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportTraian Băsescu, despre cum ar trebui să se acţioneze în cazul românului...

Traian Băsescu, despre cum ar trebui să se acţioneze în cazul românului răpit în Burkina Faso

Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, a declarat, marţi, referitor la răpirea românului în Burkina Faso că un asemenea act trebuie considerat un atentat la siguranţa naţională, o agresiune la adresa României.

"Nu știu  dacă vă amintiți, dar eu am spus de la bun început că reacția este slabă, mai ales că este imposibil ca România să nu aibă resursele necesare pentru a afla măcar zona cu aproximație unde se află românul răpit. Se întâmplă ca la o lună, o lună și ceva, să aflăm unde se află românul nostru. Cred că în aproape toată Afirca românia poate obține informații, dar este o slabă înțelegere a ce înseamnă acte de terorism. Eu am considerat atunci cu teroriștii din Irak un atent la siguranța națională, o agresiune la adresa Românie. Nu poți s-o tratezi altfel când un cetățean de-al tău este răpit", a declarat fostul şef de stat la  postul B1 Tv.

"Cred că actualii conducători ai statului nu consideră răpirea un atentat la siguranţa naţională. Probabil au o altă abordare. Eu, în cazul celor trei jurnalişti răpiţi în Irak, am considerat-o un atentat la siguranţa naţională, o agresiune la adresa României. Astfel de fapte se vor intesifica în viitor şi dacă statul român va fi slab ne vom confrunta cu asemenea situaţii cât mai des. Asta caută teroriştii -state slabe", a spus Traian Băsescu într-o intervenţie telefonică la postul de televiziune B1.

Întrebat dacă preşedintele Iohannis ar trebui să întrunească CSAT pe o asemenea problemă, fostul şef de stat a declarat că "într-o astfel de celulă de criză care deja există se discută tot felul de lucruri, nu are ce să caute diverşi miniştri, acolo se discută în cadru restrând, cu şeful statului în capul mesei şi cu şefii serviciilor şi structurilor de securitate", a mai adăugat ofstul şef de stat.

La finalul intervenţiei telefonice, Traian Băsescu a mai spus că "atât timp cât din ce în ce mai mulţi cetăţeni europeni se deplasează în zone în care activează ISIS şi sunt plătiţi pentur astfel de activităţi este posibil să ne aşteptăm la astfel de răpiri. Trebuie să recunoaştem că pe teritoriul Uniunii Europene sunt mulţi musulmani."

 

Cele mai citite

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Șoc în România. Un primar a fost găsit spânzurat!

O tragedie a lovit comunitatea din comuna Vințu de Jos! Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat într-o anexă a propriei sale locuințe....

Trafic de droguri la Craiova. Două persoane au fost reținute

La data de 15 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au luat o...
Ultima oră
Pe aceeași temă