10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportTraian Băsescu dă în judecată Antena 3. Ce document "bombă" a prezentat...

Traian Băsescu dă în judecată Antena 3. Ce document “bombă” a prezentat postul TV

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a declarat, miercuri, la plecarea de la sediul Partidului Mișcarea Populară, că documentul prezentat marți seara de Antena 3 despre o posibilă plată de 1500 de dolari făcută de Securitate pe numele său pentru "dirijarea reţelei informative din Portul Constanţaeste un fals. Fostul șef de stat a anunțat că va acționa în judecată postul de televiziune. 

"Cui le distribuiam? Balenelor, peștilor, delfinilor pentru că eu navigam atunci. Este un fals de tip Antena 3 și România TV care luptă cu disperare să nu revin în viața politică. A prezentat un document absolut fals. Eu navigam atunci. Asta una. În al doilea rând, cum credeți că atât timp cât s-au controlat arhivele nu se găsea acel document? Și am o veste bună pentru Antena 3 .Vă dau în judecată și veți plăti atât cât trebuie pentru un post care s-a obișnuit cu defăimare și minciuni! Eu nu spun despre date. Eu spun că niciodată nu am primit bani de la Securitate. Asta o dată. În al doilea rând, de când plătea Securitatea în dolari? (…) Asta mă întreb și eu. De ce o fi apărut acest fals acum, pentru că dacă era un document real apărea când s-au scotocit toate documentele Securității în ceea ce mă privește. Deci, este un fals susținut de Antena 3 și de România Tv care au ca obiectiv discreditarea mea ca să nu revin în viața politică", a spus Traian Băsescu. Fostul șef al statului a precizat că "doar Gâdea e plătit în dolari aduși de la Crescent din banii furați de Voiculescu, dar nu eu! Este un document fals!".

Antena 3 a prezent marți seara, la emisiunea Sinteza Zilei moderată de Mihai Gâdea, un document din anul 1984 care i-ar fi fost înmânat generalului Iulian Vlad, şeful Securităţii, și în care s-ar fi făcut referire la remunerarea lui Traian Băsescu cu suma de 1500 de dolari pentru "dirijarea reţelei informative din Portul Constanţa". De asemenea, în documentul prezentat de postul de televiziune, se mai arată că numele fostului șef de stat apare menţionat de mai multe ori deoarece ar fi fost "implicat direct" în "răspândirea materialelor de specifice de propagandă". Prezent în emisiune, Mugur Cuivică a spus că pe documentul "bombă" apare, în colțul din stânga sus, indicativul U.M.0544 care aparţinea Centrului de Informaţii Externe. După Revoluția din 1989, CIE a devenit Serviciul de Informații Externe.

Într-o ostare pe contul său de Facebook, Traian Băsescu a scris că Antena 3 a prezentat "un document falsificat grosier". "Serile trecute, vine la <<confirmare>> răspopitul de la Antena 3 cu un document falsificat grosier, din care ar rezulta că eu am fost subvenţionat (unde aţi auzit voi acest cuvînt înainte de 1989?) în anul 1984 de fosta securitate cu suma de 1.500 de dolari pentru a promova, în rîndul cetăţenilor, noile orientări ale PCR. Bieţii de voi, aţi uitat că, la vremea aceea, eram comandant de navă şi sunt convins că, bătînd mările şi oceanele lumii, niciun peşte, fie el şi delfin, n-ar fi stat la şedinţe de promovare a noilor orientări ale PCR", a scris Băsescu.

Referitor la Silvian Ionescu, cel care susține că l-a avut în subordine pe Traian Băsescu atunci când lucra la Anvers, fostul șef de stat a spus că "L-am cunoscut în 1993 pe omul ăsta, la partid. Era vechi fesenist care trecuse la partidul lui Roman. Deci, eu până în 1993 nu l-am văzut pe Silvian la față. Deci, alt element care mă face să cred că suntem în fața unei campanii de denigrare mincinoasă, dar totul se va plăti se va plăti în instanță pentru că asta nu o mai las!". În postarea de miercuri, Traian Băsescu susține, din nou, că l-a cunosct pe acesta tocmai în 1993. "Zilele trecute, Silvian Ionescu, pretins fost ofiţer de securitate, proferează invective incalificabile la adresa mea şi ameninţă cu dezvăluiri pe care le cunoaşte din 1988-1989, cînd eu lucram la Anvers. Fă-le, nene, dar ai grijă să fii treaz cînd le faci şi să ţii cont că eu am auzit de tine abia prin 1992-1993 la PD", a scris fostul șef de stat pe Facebook.

În urmă cu câteva zile, Sivian Ionescu a scris pe contul său de Facebook că Traian Băsescu a comis o "blasfemie" când a spus că "USL trăiește, le-a murit Tribunul"

"Să rânjești la moartea Tribunului e blasfemie, după ce l-ai folosit și în 2004 și în 2008 că să îți faci majoritatea și la București și la prezidențiale! Băsescu a fost turnător, colaborator și membru de partid. (…) El, Băsescu, era turnătorul tuturor matrozilor care treceau prin Anvers și cumpărau și ei lănțișorul de aur mai ieftin decât putea el. Asta era jale! în timp ce el, Băsescu, ciordea din curse zeci de mii de dolari din bunkeraj, shipchadlering și altele! știu ei toți comandanții cum se chiverniseau pe banii proștilor! Câți nebuni mai avem, să creadă că încă lepră asta mai e necesară neamului? Mi-ași dori că toți cei ce agrează cele de mai sus să înțeleagă tăcerea mea anterioară, să mă ierte, dar mai presus de toate să dea "share" pentru că tot mai mulți să știe adevărul despre această monumentală jigodie! Chiar nu scăpam de comuniști, cum sugera chiar el!" a scris Silvian Ionescu pe contul său de Facebook.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă