12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportTraian Băsescu îi critică pe Klaus Iohannis și Dacian Cioloș: Dacă nici...

Traian Băsescu îi critică pe Klaus Iohannis și Dacian Cioloș: Dacă nici măcar două concedii nu pot fi coordonate, oare cum or putea să conducă ţara?

Liderul PMP și fostul șef al statului, Traian Băsescu, i-a criticat pe președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș, că și-ar fi programat concediile în aceeași perioadă. Potrivit fostuui șef al statului, situația „este greu de imaginat”, în contextul în care situația de securitate în regiune „este extrem de tensionată”.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Traian Băsescu a calificat situația drept „inedită”, susținând că este o „regulă nescrisă” ca șeful statului și cel al Executivului să nu își ia concediu în acelați timp.

„Situaţie inedită! Şi preşedintele şi premierul se află simultan în concediu, iar cel puţin unul se află în străinătate, ceea ce este greu de imaginat cînd în regiune situaţia de securitate este extrem de tensionată. Dacă nici măcar două concedii nu pot fi coordonate, oare cum or putea să conducă ţara? Statul Român are şi el reguli scrise şi reguli nescrise. Una din regulile nescrise este că președintele şi premierul nu pleacă simultan în concediu. Cel mult pot pleca simultan, în misiune, până la Bruxelles, dar până seara se întorc acasă”, a scris liderul PMO.

Totodată, el a mai precizat că demintarul cu cea mai înaltă funcție executivă care se află la serviciu este vicepremierul Costin Borc.

Administrația Prezidențială preciza, miercuri, că preşedintele a plecat într-o „deplasare privată" în Germania, unde va rămâne până în data de 25 august. „Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, efectuează, în perioada 17 – 25 august a.c., o deplasare privată şi a plecat în cursul zilei de astăzi, din Bucureşti, cu o cursă de linie, în Republica Federală Germania", se precizează într-un comunicat de presă.

 

Cele mai citite

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...
Ultima oră
Pe aceeași temă