12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportTraian Băsescu îl acuză Ponta că nu a semnat niciun contract pentru...

Traian Băsescu îl acuză Ponta că nu a semnat niciun contract pentru utilizarea banilor europeni. “7,5 miliarde euro se vor pierde”

Într-o postare pe contul său de Facebook, fostul preşedinte Traian Băsescu l-a acuzat pe Victor Ponta că din cauza lui România va pierde 7,5 miliarde de euro deoarece premierul nu a semnat niciun contract din "banii europeni alocați României pentru construcţia de autostrăzi, modernizarea căilor ferate, regularizări de râuri, recalificare profesională, creare de locuri de muncă, izolarea termică a blocurilor."

"Responsabilitate

7,5 miliarde euro din banii europeni alocaţi României de Uniunea Europeană se vor pierde la 31.12.2015. Au fost alocaţi pentru construcţia de autostrăzi, modernizarea căilor ferate, regularizări de rîuri, recalificare profesională, creare de locuri de muncă, izolarea termică a blocurilor etc.
În timp ce se lăuda cu îmbunătăţirea absorbţiei şi tăia panglici pe seama contractelor semnate în timpul guvernului Emil Boc, Ponta n-a reuşit să semneze niciun contract semnificativ prin care să utilizeze banii alocaţi României. Dacă în cei peste trei ani de guvernare Ponta s-ar fi început tot atîtea proiecte cîte s-au demarat în timpul lui Emil Boc, foarte probabil nu am mai fi pierdut aceşti 7,5 miliarde de euro. Eu cred că încă se mai poate salva ceva din pierdere cu condiţia să ştim ce avem de făcut şi argumentat în relaţia cu Comisia Europeană şi, mai ales, să facm un efort administrativ concertat multiinstituţional la Bucureşti.  Actualul preşedinte al Comisiei Europene este un susţinător consecvent al României şi cu siguranţă ne va ajuta la limita maxim favorabilă de valorificare a reglementărilor europene.

Fostul şef al statului îşi încheie postarea printr-un mesaj către preşedintele Iohannis şi premierul Ponta. "Ponta ca PM şi Iohannis ca reprezentant al României în Consiliul European trebuie să-şi asume acest efort, dar nu începînd de mîine, ci de azi. Eu sunt convins că merită încercat", a mai scris Traian Băsescul pe contul sau de Facebook.

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă