8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportTraian Băsescu o acuză pe Laura Codruța Kovesi: Ne servește minciuni la...

Traian Băsescu o acuză pe Laura Codruța Kovesi: Ne servește minciuni la fiecare evaluare pe care o arată DNA-ul. E un politician de viitor, cu condiția să nu se constate încălcări ale legii în activitatea dânsei

Liderul PMP, senatorul Traian Băsescu, a declarat vineri seară că Laura Codruța Kovesi "ne servește minciuni" în cadrul evaluărilor publicate de DNA și a declarat, în acest context, că ea ar putea activa și ca om politic, dacă nu se vor constata ilegalități în munca ei ca procuror-șef al DNA.

"Cei care citesc presa, care analizează declarațiile dânsei, care analizează pozițiile pe care le are — și eu le-am analizat de foarte multe ori — sunt poziții politice. Păi, când spune: am indisponibilizat 100 de milioane, se puteau construi cinci spitale cu 100 de milioane, e clar că e abordare de om politic. Și se vede că e abordare de om politic că nu spune — spune jumătate de adevăr, că indisponibilizarea nu înseamnă și recuperarea banilor. De fapt, ne servește minciuni la fiecare evaluare pe care o arată DNA-ul. E clar că e un politician de viitor doamna Kovesi, cu condiția să nu se constate încălcări ale legii în activitatea dânsei", a declarat Traian Băsescu, vineri seară, la B1 Tv, întrebat despre faptul că procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost menționată într-un articol din cotidianul "Le Monde" pe locul IV într-un top al politicienilor europeni în ascensiune.

Fiind întrebat dacă, în opinia sa, Kovesi ar putea să fie interesată de o carieră politică și chiar să ia în calcul o candidatură la Președinția României în 2019, președintele PMP a spus: " Poate fi, de ce nu ?".

Jurnaliştii publicației Le Monde au alcătuit o listă a acelor europeni care fac parte din ”generaţia în ascensiune” a UE, iar pe această listă figurează și șefa Direcției Naționale Anticorupție din România, Laura Codruța Kovesi.

"Oricine se înscrie într-o cursă are șansa lui. Îmi e greu să evaluez cum va fi în 2019 bătălia pentru Președinție. Este clar, însă, că, în acest moment, în afară de Iohannis, nu există niciun alt competitor (…). Uitați-vă în toate partidele și spuneți-mi dacă este vreun politician care să aibă dimensiunea ce să-i dea șanse să câștige. Nu. Deci, doamna Kovesi ar fi o variantă competitivă pentru Iohannis", a mai spus Băsescu.

El a afirmat că nu crede că autorul articolului din "Le Monde" ar fi "cel mai bun prieten al lui Kovesi", "pentru că s-ar putea să-l citească și Iohannis".

Întrebat unde îi vede viitorul profesional lui Kovesi, dacă se va ajunge la o demitere a acesteia de la șefia DNA, președintele PMP a spus: "În procuratură. Bănuiesc că nu-și va abandona meseria pe care spune că o iubește foarte mult".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă