19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportTraian Băsescu și Alina Gorghiu s-au ironizat în Senat. Gorghiu a făcut...

Traian Băsescu și Alina Gorghiu s-au ironizat în Senat. Gorghiu a făcut aluzie la navigație, iar Băsescu – la Camera de Comerț

Senatorii Alina Gorghiu şi Traian Băsescu au avut un schimb dur de replici luni, în plenul Senatului, în contextul dezbaterilor referitoare la OUG 13 –  care, ulterior, a fost anulată de senatori.

Fosta preşedintă a PNL i-a reproşat liderului PMP că n-ar cunoaşte Constituţia. Băsescu i-a replicat că el este inginer, dar un inginer mai bun decât un jurist de cameră de comerţ – aluzie la profesia anterioară a Alinei Gorghiu.

”Azi am făcut un lucru inedit. Am fost deputat în două legislaturi şi acum sunt senator, dar nu am auzit de abrogarea unei ordonanţe deja abrogate. Sigur, am creat un precedent (…) Guvernul a făcut o greşeală uriaşă şi au procedat neconstituţional pentru că s-au prevalat de urgenţă, (…) au vizat interesele unei clientele (…) Liberalilor, care m-au suspendat, alături de PSD, pentru a putea controla Justiţia, le mulţumesc că au preluat discursul meu”, a declarat Traian Băsescu, citat de News.ro.

Replica a venit din partea senatoarei PNL Alina Gorghiu, care l-a acuzat pe șef al statului că nu cunoaşte domeniul despre care vorbeşte.

”Când eşti un fost preşedinte de stat, ai datoria în plenul Senatului să spui adevărul, chiar dacă nu cunoşti foarte bine domeniul. Eu nu o să vorbesc despre vânt în pupa sau tangaj, dar nu tot sistemul judiciar e în eroare şi numai domnul Băsescu ştie care-I adevărul”, a declarat Gorghiu.

Ea a explicat că decizia 405/2016 a CCR nu a dezincriminat abuzul în serviciu şi a dat ca exemplu zecile de hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru abuz în serviciu, date ulterior adoptării de către CCR a deciziei respective.

Traian Băsescu s-a folosit şi el de dreptul la replică şi a făcut aluzie la trecutul Alinei Gorghiu, care a fost jurist la Camera de Comerţ a României. ”Aş vrea să fac o precizare fără a mă adresa doamnei Gorghiu. Constituţia nu este gestionată de domnul Vlasov de la Camera de comerţ (…) Recunosc că sunt inginer, dar un inginer mai bun decât un jurist de Cameră de comerţ”, i-a replicat Băsescu Alinei Gorghiu.

Fosta şefă a PNL a luat din nou cuvântul spunând că nu-şi va irosi dreptul la replică ”pentru replici de doi lei”.

Scandalul a fost închis de senatorul PSD, Şerban Nicolae. ”Vă invit să vă daţi replicile între dvs, chiar dacă sunt de doi lei sau mai mulţi lei, până la 200.000 de lei”, a spus Şerban Nicolae.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...
Ultima oră
Pe aceeași temă