8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportTraian Băsescu susține că este necesară o lege care să apere judecătorii...

Traian Băsescu susține că este necesară o lege care să apere judecătorii de abuzurile procurorilor DNA

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat duminică seară că este necesar un articol de lege care să protejeze judecătorii de abuzurile procurorilor, menționând explicit că se referă la procurorii DNA.

Traian Băsescu a susținut, într-o emisiune a postului România Tv, că în țară mai lucrează și alți procurori ca Mircea Negulescu.

"Negulescu a devenit un etalon, dar vă asigur că sunt mulți Negulești în sistem. Toată lumea vorbește de nevoia unei legi a răspunderii magistraților, eu vă spun altceva. Prima urgență este o lege de protejare a judecătorilor. Și vă dau argumente. În momentul de față, orice judecător care are în față un dosar de la DNA îi este teamă de procurorul DNA. De ce? Procurorul DNA poate să-l pună sub acuzare în orice clipă, pe când judecătorul care află în instanță că au fost luate declarații sub presiune, că s-au făcut denunțuri sub presiune și nu poate lua nicio măsură împotriva procurorului. Maxim ce poate face pentru cei care au mult curaj este să trimită dosarul înapoi", a declarat Băsescu.

Actualul lider al PMP consideră că, în această conjunctură, unor judecători le este frică.

"Subliniez, este imperios necesar, înainte de a lua măsura super revoluționară a legii răspunderii magistraților, o lege, un articol de lege, prin care judecătorii să fie protejați de abuzurile procurorilor. Judecătorul să nu poată fi pus sub acuzare ca un om obișnuit sau ca un politician de către un procuror, judecătorul trebuie să fie pus sub acuzare după ce cineva l-a cenzurat pe procuror și acesta nu poate fi decât CSM-ul", a propus Traian Băsescu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mihai Trăistariu, despre faptul că Robert De Niro investește în Bulgaria: “E peste România”

Celebrul actor de la Hollywood, Robert de Niro, își inaugurează două hoteluri de lux pe litoralul Mării Negre, în Bulgaria, iar vestea a stârnit...

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...

CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul în care este implicat Vlad Pascu

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă