17.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSportTrei proiecte mari din Cluj, puse sub semnul întrebării de disputele politice

Trei proiecte mari din Cluj, puse sub semnul întrebării de disputele politice

Disputele politice din cadrul Consiliului Județean Cluj pun sub semnul întrebării realizarea unora dintre cele mai importante proiecte asumate de administrația județeană încă din anul 2012.

”Trei mari proiecte asumate de Consiliul Județean Cluj sunt în pericol, deoarece consilierii din alianța PNL-UMDR au redus dramatic finanțarea lor pentru acest an”, spune vicepreședintele PSD al Consiliului, Ioan Oleleu. Este vorba de extinderea Parcului Industrial Tetarom I, de finanțarea noului abator care ar urma să fie construit în Iclod și de finanțarea construirii noului centru de colectare a legumelor și fructelor din Câmpia Turzii. Ioan Oleleu spune că nu știe care este motivul pentru care consilierii din noua majoritate din Consiliul Județean au decis să reducă finanțarea acestor proiecte.

Pentru extinderea Parcului Industrial Tetarom I, Consiliul Județean ar fi trebuit inițial să aloce suma de 2,5 milioane de lei, însă au fost alocate doar 1,5 milioane de lei. Pentru finanțarea abatorului din Iclod și a centrului de colectare a fructelor și legumelor din Câmpia Turzii ar fi trebuit să fie alocat câte un milion de lei, însă consilierii județeni au decis să aloce doar câte 250.000 de lei.

Potrivit reprezentanților PSD, acești bani sunt insuficienți pentru a începe procedurile de achiziții de servicii de proiectare și de execuție pentru aceste proiecte, scrie ClujToday.ro.

Ioan Oleleu a mai criticat faptul că membrii majorității din Consiliul Județean au decis să constituie un fond de rezervă de 3,5 milioane de lei.

”Acești bani sunt indisponibilizați până în trimestrul al III-lea, când îi putem realoca printr-o hotărâre de consiliu județean. Nu înțeleg de ce este nevoie de acest fond, în condițiile în care anul trecut am avut un fond de rezervă de 500.000 de lei și au rămas necheltuiți peste 100.000 de lei”, a spus Ioan Oleleu.

Rusu: Finanțarea este suficientă

Liderul grupului informal format din consilierii independenți din cadrul Consiliului Județean, Rareș Rusu, îi dă replica vicepreședintelui PSD al Consiliului, Ioan Oleleu. Acesta a reclamat faptul că trei mari proiecte ale județului, respectiv extinderea Parcului Industrial Tetarom I, construirea abatorului din Iclod și construirea centrului de colectare a legumelor și fructelor din Câmpia Turzii, sunt în pericol, deoarece consilierii județeni nu au alocat decât o parte a sumelor necesare pentru concretizarea lor.

”În cazul Tetarom, unde am alocat 1,5 milioane de lei în loc de 2,5 milioane de lei, am înțeles de la directorul societății că nu era nevoie de toată suma inițială. În cazul celorlalte două proiecte, pot să afirm că le vom finanța, însă pe etape. Acum suntem în faza întocmirii documentației, deci banii deja alocați sunt suficienți pentru această etapă. Vom aloca bani suplimentari în funcție de evoluția concretă a acestor proiecte”, a spus Rareș Rusu.   

Cele mai citite

Stațiunea MAMAIA, cea mai bună stațiune de pe litoral. Premiu special la Gala Destinația Anului 2024

Stațiunea MAMAIA a luat premiu special pentru cea mai bună stațiune de pe litoral, distincție care a fost oferită de Mihai Barsan, Președintele Consiliului...

Sebastian Burduja, aproape de victorie: “Puțini credeau posibil acum câteva săptămâni”

Sebastian Burduja, candidat la Primăria Capitalei, a postat un mesaj pe pagina sa de LinkedIn. El susține că este aproape de victorie, din datele...

Iohannis, vizită la Piatra Craiului

Preşedintele Klaus Iohannis va vizita, astăzi, Parcul Naţional "Piatra Craiului", cu prilejul Zilei Internaţionale a Biodiversităţii şi în marja Zilei Europene a Parcurilor Naţionale,...
Ultima oră
Pe aceeași temă