22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportTudorel Toader este posibil să fie noul ministru al Justiției. El a...

Tudorel Toader este posibil să fie noul ministru al Justiției. El a fost judecător la Curtea Constituțională a României din partea PNL

Tudorel Toader, fost judecător la Curtea Constituțională, ar putea fi nominalizat mâine de premierul Sorin Grindeanu pentru a prelua portofoliul Justiției, au afirmat surse din coaliția de guvernare.

Tudorel Toader  a fost judecător la CCR din partea PNL, iar în acest fel, premierul Grindeanu va încerca să transmită un mesaj că nu vrea să controleze politic Ministerul Justiției.

Propunerea lui Tudorel Toader în fruntea ministerului vine la scurt timp după ce judecătorul Dana Gîrbovan a a anunțat că nu ea va fi nominalizarea pentru ministerul Justiției ”deoarece, judecător fiind, nu pot ocupa o asemenea funcție”.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat luni, la Sinteza zilei, că a avut discuţii cu mai multe persoane politice şi apolitice, printre care Dana Gârbovan, preşedintele UNJR, cu privire la nominalizarea unui candidat pentru portofoliul Justiţiei, urmând ca dialogul pe această temă să continue şi marţi, pentru ca miercuri să prezinte varianta sa de ministru.

"Am avut discuţii şi înainte de a merge la Bruxelles, am avut şi astăzi (luni – n.r.) cu oameni, fie că sunt eligibili în a ocupa această funcţie, fie că sunt foarte buni profesionişti în acest domeniu. Şi m-a interesat, dincolo de persoană, dar şi asta e foarte importantă, să văd cum văd aceşti specialişti, politici, lucrurile legate de justiţie. Să ştiţi că am văzut foarte mult profesionalism în aceste zile. Noi, până miercuri, avem şi coaliţia, şi Comitet Executiv Naţional la PSD, o să venim cu o propunere. (…) O să mai văd şi mâine, o să mă consult şi cu colegii mei şi o să vin şi cu această propunere", a declarat Sorin Grindean.

​Portofoliul Justiției a devenit liber după demisia lui Florin Iordache, fiind ocupat interimar de Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până...

Germania susține aderarea completă a României la Spațiul Schengen

Ministrul federal de Interne al Germaniei, Nancy Faeser, a declarat că ţara sa sprijină aderarea completă a României la Spaţiul Schengen, adică şi cu...

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă