19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportUDMR i-a atras atenția ministrului Sănătăţii că sunt prea multe incompatibilităţi în...

UDMR i-a atras atenția ministrului Sănătăţii că sunt prea multe incompatibilităţi în legislație: Trebuie să te naşti la casa de copii ca să devii manager

Preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, Laszlo Attila, i-a spus ministrului propus al Sănătăţii, Florian Bodog, că sunt prea multe incompatibilităţi pentru managerii din spitale şi trebuie “să te naşti la o casă de copii” pentru a putea ocupa funcţii de conducere, informează News.ro.

Florian Bodog i-a răspuns senatorului Laszlo Attila că Parlamentul este cel care trebuie să analizeze legislaţia.

Laszlo Attila a dus în discuţie, în cadrul audierii ministrului propus la Educaţie, o Ordonanță de Urgență emisă de Guvernul Cioloş, aflată în dezbatere parlamentară în Senat, care stabileşte incompatibilităţile pentru medicii care vor să ocupe funcţii de conducere în spitale.

“Nu este o întrebare, este o completare pentru colegii noştri. La ora actuală, apropos de acea OUG pe care o avem pe ordinea de zi, trebuie să te naşti la o casă de copii ca să ai o funcţie de conducere într-o instituţie medicală din România. Uitaţi-vă la gradul de incompatibilităţi. Cred că acolo va trebui să lucrăm destul de bine”, a spus el.

Ministrul propus, Florian Bodog, a răspuns că problema este acum în Parlament, care discută respectiva Ordonanţă de Urgenţă, nefiind “atributul” Ministerului Sănătăţii.

“Am încredere în colegii mei din Senat, să vadă dacă există aceste probleme sau nu”, a răspuns Bodog.

Ordonanţa de Urgenţă privind managementul spitalelor a fost adoptată, în noiembrie, de Guvern, ministrul Vlad Voiculescu spunând că aceasta prevede două lucruri importante: deschiderea funcţiilor de manager în spitale pentru toţi cei care au competenţe în acest sens şi interdicţia ca managerii de spitale să deţină funcţii de conducere în partide politice.

“Nu dorim spitale conduse în funcţie de interese politice – am avut asta în destule cazuri în ultimii 25 de ani în toată ţară şi, după cum ştim, sefii partidelor politice, în general, se tratează la spitalele din străinătate chiar pentru afecţiuni mai puţin complexe”, a arătat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă