18 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportULTIMA ZI pentru depunerea candidaturilor la alegerile parlamentare

ULTIMA ZI pentru depunerea candidaturilor la alegerile parlamentare

Birourile electorale vor înregistra, marţi, ultimele candidaturi pentru scrutinul din 9 decembrie, transmite Digi 24.

Faţă de anul 2008, când scena politică era mult mai divizată, anul acesta pentru votul românilor se vor lupta două mari alianţe: Uniunea Social Liberală, care propune candidaţi pentru toate categoriile de votanţi, dar şi Alianţa România Dreaptă.

Dacă la prima vedere între istoricul Dinu Giurescu şi omul de afaceri Gigi Becali nu există nicio legătură, calculele politice fac ca cei doi fac să aibă ceva în comun. Ambii vor candida la alegerile din 9 decembrie pe listele Uniunii Social Liberale.

Tot pe listele USL se regăseşte şi învăţătoarea Cristiana Anghel, cea care a stat 70 de zile în greva foamei în semn de protest faţă de măsura tăierii salariilor bugetarilor.

Printre candidaţi se mai află jurnaliştii Sorin Roşca Stănescu şi Gabriela Vrânceanu Firea, dar şi profesorii Daniel Barbu şi Vlad Nistor.

Ultima surpriză vine din partea solistului trupei HI-Q, Mihai Sturzu, în prezent consilier al primului ministru, propus pe liste în sectorul 6.

Liderii USL au atras pe listele lor şi reprezentanţi ai ecologiştilor, dar şi pe Victor Ciorbea, liderul unei părţi din PNŢCD.

Frământări au fost şi în găsirea unor colegii pentru liderii Uniunii.

După ce a anunţat că va candida în sectorul 3 din Capitală, liderul liberal Crin Antonescu s-a răzgândit. Vrea să-i reprezinte în Senatul României pe locuitorii din Teleroman. El candidează în tandem cu Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, dispus şi el să renunţe la şefia Consiliului Judeţean pentru un fotoliu de deputat.

Cele mai citite

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă