22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportUPDATE. Un alt oficial american, în vizită în România

UPDATE. Un alt oficial american, în vizită în România

Președintele Traian Băsescu îl va primi, duminică, la Palatul Cotroceni, pe senatorul Bob Corker, membru al Grupului Republican în Comitetul pentru Afaceri Externe al Senatului Statelor Unite ale Americii.

În cadrul convorbirilor a fost evidenţiat nivelul remarcabil al relaţiilor bilaterale dintre România şi Statele Unite ale Americii şi intenția celor două state de a consolida Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România și Statele Unite ale Americii, informează Administrația Prezidențială. 

Întrevederea a prilejuit un schimb de opinii pe marginea evoluţiilor regionale, alegerile prezidențiale în curs de desfășurare din Ucraina, implicaţiile diferendului dintre Federația Rusă și Ucraina cu privire la securitatea energetică a Europei, impactul regimului de sancțiuni internaționale asupra Federației Ruse, rolul organizațiilor economice internaționale în procesul de reformă a Ucrainei și perspectiva europeană a Republicii Moldova.

Traian Băsescu a apreciat rolul Uniunii Europene, al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) și al SUA în procesul de stabilizare a Ucrainei, remarcând și necesitatea susţinerii eforturilor acestei ţări în acţiunile de reformă internă, în special în domeniul combaterii corupției.

În acest context, președintele a reiterat obiectivul creşterii rolului NATO în regiunea Mării Negre şi necesitatea menținerii politicii „porților deschise” pentru statele aspirante din bazinul Mării Negre şi zona Balcanilor de Vest.

Pe agenda de discuţii dintre preşedintele Traian Băsescu și senatorul Bob Corker s-a aflat și situaţia din Orientul Mijlociu, cu accent pe evoluțiile din Republica Arabă Siriană și Republica Islamică Iran.

Senatorul Bob Corker efectuează o vizită în Republica Moldova și România. Pe parcursul vizitei la Chișinău, oficialul s-a întâlnit cu membri ai Guvernului și cu alți parlamentari.

Bob Corker a fost ales în Senatul SUA din partea statului Tennessee în 2006. El este membru al Partidului Republican şi membru înalt al Comisiei Relaţii Externe a Senatului. 

Cele mai citite

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...
Ultima oră
Pe aceeași temă