19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSportUn nou concurs pentru șefia ANI. Cine s-a înscris

Un nou concurs pentru șefia ANI. Cine s-a înscris

Opt candidaţi, printre care şi Bogdan Stan, vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), şi-au depus dosarele pentru funcţia de preşedinte al ANI, după ce la ultimul concurs nu a promovat niciun candidat, relatează Mediafax

Termenul limită de depunere a dosarelor pentru şefia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) a fost luni, 12 octombrie.

Potrivit unui document publicat pe site-ul ANI, pentru funcţia de conducere din cadrul instituţiei şi-au depus candidatura Bogdan Stan, Ion Ionel Gârleşteanu, Marius Bălan, Gheorghe Burlacu, Florica Dragomir, Liviu Partene, Ştefan Pavăl şi Vasile Ţiple.

Bogdan Stan (34 de ani) este vicepreşedinte al ANI şi conduce interimar instituţia, după demisia din martie a lui Horia Georgescu. Conform CV-ului său, lucrează în cadrul ANI din 2007 ocupând pe rând funcţiile de consilier personal Cabinet Preşedinte, inspector de integritate, şef serviciu, director, iar din aprilie 2012 vicepreşedinte.

Bogdan Stan a absolvit, în 2005, Facultatea de Drept din cadrul Universităţii “Titu Maiorescu” din Bucureşti, iar în anul 2010 a făcut un curs postuniversitar de securitate naţională la Academia de Informaţii a Serviciului Român de Informaţii.

Ion Ionel Gârleşteanu (67 de ani) a absolvit, în 1972, Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii din Craiova şi este lector la Universitatea din Craiova. El a mai candidat la şefia ANI în anul 2012, concursul fiind câştigat atunci de Horia Georgescu. De asemenea, Ion Ionel Gârleşteanu şi Bogdan Stan, vicepreşedintele instituţiei, au participat şi la concursul pentru funcţia de conducere a ANI din luna august a acestui an, dar au fost respinşi la proba scrisă.

Cei opt candidaţi vor susţine proba scrisă a concursului în 16 noiembrie, la ora 12.00, la sediul ANI, iar în 27 noiembrie, la ora 11.00, este programat interviul. Planurile de management pe baza cărora se vor susţine interviurile se depun tot la sediul Agenţiei, între 15 octombrie și 6 noiembrie, între orele 08.30 – 16.30.

Consiliul Național de Integritate a anunțat, pe 11 septembrie, începerea procedurii de selecție a preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), instituție condusă acum interimar de către vicepreședintele Bogdan Stan.

Aceasta este a doua procedură de selecţie pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al ANI, după ce niciunul dintre cei trei candidați, inclusiv actualul șef interimar, nu a promovat, pe 24 august, proba scrisă a concursului.

Președintele ANI are rang de secretar de stat, este desemnat prin concurs organizat de CNI și numit în funcție de către Senat.

Mandatul președintelui Agenției Naționale de Integritate este de patru ani, iar funcția este incompatibilă cu orice funcție publică sau privată, cu excepția celor din învățământul superior.

Agenția Națională de Integritate a fost condusă de Horia Georgescu începând din aprilie 2012 și până în luna martie a acestui an.

În 23 martie, Horia Georgescu a demisionat de la conducerea ANI, după ce a fost reţinut de procurorii DNA în dosarul în care este acuzat că, alături de alţi foşti membri ai comisiei pentru stabilirea despăgubirilor de la ANRP, a aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

În 4 mai, plenul Senatului a votat un proiect de hotărâre prin care Horia Georgescu a fost eliberat din funcţia de preşedinte al ANI, în urma demisiei și după ce acesta a fost trimis în judecată în dosarul despăgubirilor ilegale.

Cele mai citite

Nicușor Dan și problemele nerezolvate ale traficului bucureștean

În 2020, Nicușor Dan promitea o rezolvare rapidă a situației infernale a traficului din Capitală, prin colaborarea cu un specialist adus din New York...

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...
Ultima oră
Pe aceeași temă