11.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSportUNJR cere clarificarea procedurii prin care ministrul Justiției a propus-o din nou...

UNJR cere clarificarea procedurii prin care ministrul Justiției a propus-o din nou pe Kovesi la conducerea DNA

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România solicită Consiliului Superior al Magistraturii să amâne audierea Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef al DNA, informează Agerpres.

Potrivit UNJR, audierea ar trebui să fie amânată până la clarificarea procedurii urmate de ministrul Justiţiei când a propus-o pe Kovesi.

UNJR a trimis miercuri Secţiei pentru procurori a CSM o scrisoare prin care a solicitat să amâne intervievarea Laurei Codruţa Kovesi pentru poziţia de procuror-şef al DNA “până în momentul în care Ministerul Justiţiei va face publice atât criteriile pe care le-a avut în vedere la înaintarea acestei propuneri către CSM, cât şi motivele pentru care această procedură nu a fost folosită pentru restul funcţiilor aflate într-o situaţie similară”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Isărescu: Când datoria depăşeşte 50%, trebuie luate măsuri

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat că, atunci când datoria depăşeşte 50% din PIB trebuie luate măsuri. Mugur Isărescu a fost întrebat,...

Un bărbat a fost accidentat mortal de un tren în Gara Ploiești Vest

Un bărbat a fost accidentat mortal de tren, marţi seară, în Gara Ploieşti Vest, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, potrivit agerpres.ro. Conform sursei...
Ultima oră
Pe aceeași temă