12.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSportUPDATE. Dosarul ASF. Aviz negativ pentru începerea urmării penale a lui Daniel...

UPDATE. Dosarul ASF. Aviz negativ pentru începerea urmării penale a lui Daniel Chiţoiu

Camera Deputaţilor a respins cererea de începere a urmăririi penale în cazul fostului ministru al Finanţelor Daniel Chiţoiu. 248 de deputaţi au votat împotriva, 108 au votat pentru ridicarea imunităţii, iar trei voturi au fost anulate.

Cum au votat partidele

Deputatul Cezar Preda a anunţat, în plen, că deputaţii PDL vor vota pentru începerea urmăririi penale a lui Daniel Chiţoiu şi a spus că s-a simţit jignit de faptul că acesta a invocat numele a trei instituţii internaţionale FMI, BM şi CE ca motiv al apariţiei OUG pentru care este acuzat, conform Mediafax.

Deputaţii PSD au fost mobilizaţi pentru votul din plen, care vor vota împotriva urmăririi penale a lui Chiţoiu, susţin surse social-democrate citate de B1 TV.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, marţi, că liberalii vor vota pentru încuviinţarea urmăririi penale a fostului ministru Daniel Chiţoiu.

Discursul lui Daniel Chiţoiu

”Am luptat contra grupurilor de interese si am reorganizat instituţiile ANAF şi Garda Financiară. Tocmai eu sa fiu acuzat că sprijin grupuri infractionale. Sunt acuzat ca am promovat un proiect de OUG pentru ASF, ca nu am respectat procedurile legale si de celeritatea promovarii acestui act normativ. Această OUG a fost promovată în baza angajamentelor cu instituţiile financiare internaţionale – FMI, BM şi CE”, a spus Daniel Chiţoiu, în plenul Senatului.

 ”Când am adoptat OUG, eu, ca ministru, mi-am asumat proiectul de act normativ, nefiind elaborat de mine. Sunt acuzat că nu am motivat observaţiile aduse de Ministerul Justitiei la acest act normativ. Unele aspecte semnalate au fost eliminate din continutul OUG”, a mai declarat Chiţoiu.

Comisia juridică a dat aviz negativ

Liberalul Daniel Chiţoiu a fost audiat, marţi dimineaţă, în Comisia Juridică. După audierea fostului ministru al Finanţelor, Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor nu a încuviinţat începerea urmăririi penale împotriva lui Daniel Chiţoiu, cu 16 voturi ”împotrivă” şi şase ”pentru”.

”Am spus că sunt nevinovat. Le-am explicat cum a fost concepută această ordonanţă, nu există dovezi că am sprijinit acest grup infracţional. Eu sunt dispus, în orice moment, să dau explicaţii privind felul în care a fost adoptată această ordonanţă. Eu le-am expus cuma fost promovată şi aprobată în Guvern această ordonanţă, această OU, în mai putin de o luna, a fost adoptată fără amendamente de Camera Deputatilor”, a declarat Daniel Chiţoiu, la ieşirea de la audierea în Comisia Juridică.

Citeşte şi: UPDATE. Mafia ASF. Cererea DNA privind avizul de urmărire penală pentru Chiţoiu, trimisă la Comisia Juridică

Decizia finală de ridicare a imunităţii aparţine plenului Camerei Deputaţilor. Procurorii DNA au cerut urmărirea penală a lui Daniel Chiţoiu în dosarul „Carpatica”, pentru abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Citeşte şi: UPDATE. Dăianu: Ruşanu a demisionat de la conducerea ASF. Dan Radu Ruşanu a fost arestat, ieri, în dosarul Carpatica

Cele mai citite

Impactul Plafonării Prețurilor asupra Ratei Inflației: Analiza Politicilor PSD

Introducere la Contextul Economic Actual Banca Națională a României (BNR) a publicat recent un raport care arată că măsurile de plafonare a prețurilor inițiate de...

Interpol l-a plasat în căutare internațională pe Mohamed Amra, ai cărui complici au ucis doi polițiști

Organizația internațională a poliției, INTERPOL, l-a plasat la rubrica "Wanted persons" ("Persoane căutate") pe Amra Mohamed (30 de ani), arestatul care a fugit de...

Ciolacu transmite că soarta colaborării dintre PSD și PNL se discută pe 10 iunie

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, marţi, că pe data de 10 iunie, ziua de după alegerile locale şi europarlamentare, va avea loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă