6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportUPDATE: Tomac: Partidul Mişcarea Populară şi-a depus actele de înfiinţare, suntem parteneri...

UPDATE: Tomac: Partidul Mişcarea Populară şi-a depus actele de înfiinţare, suntem parteneri ai preşedintelui

UPDATE: Eugen Tomac a precizat că obiectivul imediat este de a pune bazele celui mai puternic partid din România, arătând că există posibilitatea ca începând de miercuri să fie înfiinţate peste 30 de filiale ale Partidului Mişcarea Populară, transmite Mediafax.

Tomac a mai spus că partidul este deschis dialogului şi nu respinge pe nimeni care să îndeplinească criteriile de selecţie. “Rămânem deschişi dialogului tuturor celor interesaţi. Primim oameni oneşti, corecţi care preţuiesc munca”, a precizat Tomac, adăugând că PMP se revendică ca aparţinând valorilor Partidului Popular European, de orientare centru-dreapta, dorind recâştigarea încrederii oamenilor cinstiţi şi corecţi de dreapta.

Tomac a subliniat că Partidul Mişcarea Populară este singurul din ţară în care vor avea loc alegeri preliminare pentru desemnarea şefului partidului, la care vor participa toţi membrii.

Teodor Baconschi a spus că partidul trebuie să meargă pe altă direcţie faţă de alte partide şi va pune umărul la conturarea unui set de valori care să aibă la centru omul.

Adrian Papahagi a spus că Partidul Mişcarea Populară nu este Albă ca Zăpada, iar simbolul partidului, mărul, nu este fuctul otrăvit din poveste. “Mâncaţi cu încredere mărul partidului Mişcarea Populară că face bine la sănătate”, le-a spus Papahagi ziariştilor, care au mâncat merele verzi aduse de organizatori la conferinţă.

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, a precizat că PMP este braţul politic al fundaţiei, prin intermediul căruia îşi va pune în practică programul politic.

“Fundaţia va rămâne în strânsă legătură cu partidul. Fundaţia va fi turnul de veghe pentru a fi siguri că partidul va continua obiectivele Fundaţiei şi va fi fundamentul proiectului de modernizare a României început de Traian Băsescu şi Emil Boc. (…) Îi dorim PMP să crescă ca Făt Frumos din poveste într-un an cât alţi în 23 de ani şi dorim să fie cel mai important partid după alegeri”, a spus Marian Preda.

_ _ _ _ _

Deputatul Eugen Tomac a anunţat, marţi, că Partidul Mişcarea Populară, formaţiune pe care o conduce interimar, şi-a depus la Tribunal actele pentru înfiinţare, el prezentând, într-o conferinţă de presă, echipa de conducere precum şi sigla şi simbolul PMP, mărul, transmite Mediafax.

La conferinţa de presă au participat, alături de Tomac, Marian Preda, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Tedor Baconschi, Adrian Papahagi, Cristian Petrescu şi Tomac a declarat că Mişcarea Populară se constituie ca şi partid la dorinţa populaţiei, scopul politic iniţial fiind obţinerea unui scor bun la europarlamentare.

El a ţinut să sublinieze că cei din Partidul Mişcarea Populară sunt parteneri ai actualului şef al statului.

Un alt obiectiv precizat de Tomac este legat de parcursul european al Republicii Moldova.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă