12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportVaslui: Edilul şi angajaţii unei primării pleacă, prin rotație, la muncă în...

Vaslui: Edilul şi angajaţii unei primării pleacă, prin rotație, la muncă în străinătate pentru a face bani

Primarul şi angajaţii unei primării din judeţul Vaslui pleacă, prin rotaţie, pentru perioade de trei luni, la muncă în străinătate, la cules de fructe, flori sau ca şoferi, pentru a-şi spori veniturile, conform Mediafax

Angajaţii Primăriei au găsit o metodă prin care pot să îşi sporească veniturile obţinute din salarii, de 600-700 de lei pe lună, potrivit primarului din Drânceni, Gelu Pecheanu (PNL). 

Astfel, de la contabil până la asistent social şi şeful Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă, angajații pleacă, prin rotaţie, câte trei luni la muncă în străinătate, perioadă în care îşi pot lua, conform legii, concediu fără plată de la Primărie.

În prezent, potrivit reprezentaţilor Primăriei, sunt la muncă în străinătate asistenta socială, care lucrează într-o seră cu flori din Germania şi câştigă 1.200 de euro pe lună, şi şeful Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă, care obţine un venit de 2.000 de euro ca şofer de TIR.

Primarul Gelu Pecheanu susţine că va urma şi el, în această primăvară, exemplul salariaţilor, pe care îi înţelege foarte bine şi chiar îi apreciază pentru ingeniozitate.

“Nu pot fi decât solidar cu colegii mei, cu echipa mea de la Primărie, cu care lucrez de 16 ani în administraţie. Salariile de aici, din România, sunt de mizerie şi angajaţii trebuiau să găsească soluţii de criză ca să poată să trăiască şi să-şi plătească datoriile. Mai am câteva lucruri de pus la punct în Primărie, ca la început de primăvară, după care plec şi eu la muncă în străinătate pentru trei luni. Am fost la un schimb de experienţă în Spania şi mi-am făcut relaţii, aşa că îmi găsesc de treabă”, a declarat, marţi, primarul Gelu Pecheanu.

Primăria Drânceni, comună situată la graniţa de est a României, în zona Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa, are în prezent 22 de salariaţi.

Cele mai citite

DARURI PENTRU COPII DIN PARTEA ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

În apropierea  sărbătorilor pascale, copiii îngrijiți în cadrul Centrului de zi ”Arlechino” și cei din Centrul de zi pentru copii cu dizabilități, ambele din...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Lăcrămioara Perijoc boxează pentru aur la Campionatele Europene de la Belgrad

Pugilista română Lăcrămioara Perijoc va lupta pentru medalia de aur în cadrul categoriei 54 kg, la Campionatele Europene de box de la Belgrad, după...
Ultima oră
Pe aceeași temă