5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportVicepremierul Vasile Dîncu a criticat funcţionarii din administraţie

Vicepremierul Vasile Dîncu a criticat funcţionarii din administraţie

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, vineri seara, că instituţiile sunt blocate de o supraierarhie, iar gândirea funcţionarilor publici este una de tip birocratic, informează Agerpres.

“Mă enervează foarte mult lipsa gândirii, că foarte mulţi funcţionari publici gândesc în formule stereotipice, ai senzaţia că niciodată nu s-au gândit la ceea ce se întâmplă cu adevărat în viaţă. Mă enervează că funcţionarii nu pun întrebări suplimentare. În momentul în care îi dai un ordin, ei spun: da şefu şi vin cu treaba făcută prost. Nu au fost obişnuiţi să lucreze partenerial cu şefii lor. Este o ierarhie şi un reflex de supunere care este iraţional. Sunt instituţii blocate de o supraierarhie, de imposibilitatea de a trece peste nivelul imediat superior. Mă enervează faptul că oamenii nu sunt obişnuiţi să lucreze unii cu alţii”, a spus Dîncu la Realitatea Tv. 

Totodată, el a declarat că în administraţie există “un spirit centralist, la toţi funcţionarii”.

” Dacă ne uităm într-o strategie (…) vedem acolo peste tot unde vorbim despre descentralizare, vedem numai despre ministere, despre Cabinetul premierului sau de Cancelaria premierului, nu vezi nicio căsuţă legată de reforma funcţiei publice, nu vezi UNCJR, nu vezi asociaţiile primarilor, nu vezi gândirea celor care sunt puşi să aplice, a celor din teritoriu. Avem o gândire centralistă şi pe cei care gândesc centralist nu ai cum să-i faci să gândească descentralizarea”, a adăugat vicepremierul.

Mai mult, el a atras atenţia că funcţionarul nu vrea schimbare.El a adăugat că există şi o gândire birocratică la centru. 

“Dacian Cioloş avea dreptate. El mi-a spus de mai multe ori: Vedeţi că o să vă dicteze ceilalţi ritmul. Am lăsat la toate planificările termenele care sunt puse în strategii şi am văzut că toate erau termene foarte lungi, că pentru un funcţionar care lucrează acolo, pentru el armata este lungă. Deci nu are nicio problemă, trece timpul, el îşi ia leafa, deci nu vrea schimbare”, a arătat Dîncu. 

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă