14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportVicepreşedintele ANI, întâlnire cu oficialul american Dean Thompson

Vicepreşedintele ANI, întâlnire cu oficialul american Dean Thompson

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Bogdan Stan, a avut, joi, la sediul instituţiei, o întâlnire cu însărcinatul cu afaceri ad interim al Ambasadei SUA la Bucureşti, Dean Thompson, şi cu şeful adjunct de misiune din Ambasada Marii Britanii, Adam Sambrook, informează Mediafax.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate mai multe aspecte de interes referitoare la rezultatele Agenţiei Naţionale de Integritate în ceea ce priveşte gestionarea sistemului declaraţiilor de avere şi de interese, dar şi sancţionarea incidentelor de integritate, potrivit comunicatului ANI.

De asemenea, discuţiile au vizat şi cele mai recente propuneri de modificare a cadrului legislativ care normează activitatea de evaluare desfăşurată de inspectorii de integritate, precum şi activitatea instituţiei în ceea ce priveşte parcursul cazurilor constatate de ANI şi înaintate instituţiilor competente.

Un accent special a fost pus pe sistemul de prevenire a conflictelor de interese în procedurile de achiziţii publice şi asupra calendarului de adoptare a proiectului legislativ aferent.

La finalul întrevederii, oficialii celor două ambasade şi-au manifestat sprijinul faţă de eforturile ANI în ceea ce priveşte îndeplinirea obiectivelor în contextul Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi al luptei împotriva corupţiei, se mai spune în comunicat.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă