21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSportViceprimarul din Cluj, Anna Horvath, a anunțat că intră în concediu fără...

Viceprimarul din Cluj, Anna Horvath, a anunțat că intră în concediu fără plată în timp ce este cercetată de DNA

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Anna Horvath, aflată sub control judiciar pentru trafic de influență, a anunțat, pe contul ei de socializare, că va intra în concediu fără plată până la încheierea cercetărilor, informează joi Agerpres.

Anna Horvath a explicat că este incorect să fie remunerată dacă nu poate presta munca la primărie.

”Am toată încrederea că autoritățile abilitate ale statului sunt și vor fi în căutarea adevărului. Pentru cele 60 de zile de investigații îmi voi depune cererea de concediu fără plată. Consider că ar fi incorect să obții remunerație în condițiile în care nu poți presta munca la care te-ai angajat”, susține Anna Horvath.

Procurorii DNA au dispus, pe 11 octombrie, luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile față de Anna Horvath, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Printre obligațiile impuse se află și aceea să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta, respectiv activitatea de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada februarie — mai, Anna Horvath, în calitate de viceprimar, și-a folosit influența pe lângă funcționari publici din cadrul primăriei pentru urgentarea avizării unui proiect imobiliar în care un om de afaceri avea interese economice. DNA a precizat că derularea acestui proiect imobiliar presupunea obținerea, în prealabil, a mai multor documente: eliberarea unui certificat de urbanism, confirmarea unui aviz de oportunitate, concesionarea unei suprafețe de teren, eliberarea autorizației de construire.

Anchetatorii susțin că, în același context, Anna Horvath a promis că după alegerile locale îl va ajuta pe același om de afaceri și în cazul altor proiecte imobiliare în care acesta avea interese economice.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cutii de carton cu 1, 2 sau 3 pereți: ce alegi pentru afacerea ta?

Afacerea ta va avea doar de câștigat dacă alegi cutiile de carton potrivite produselor pe care le comercializezi. Poate te întrebi care este legătură....

Mesajul Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nifon, cu ocazia Zilei Independenței Naționale a României

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Independenței Naționale a României. „Cu bucurie în suflete, celebrăm Ziua Independenței Naționale...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă