6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportFOTO. Victor Ponta, atac fără precendent la DNA. Ce spune premierul despre...

FOTO. Victor Ponta, atac fără precendent la DNA. Ce spune premierul despre activitatea procurorilor

Premierul Victor Ponta l-a felicitat, pe Facebook, pe Marian Oprişan pentru realegerea la conducerea Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România. După declaraţiile lui Oprişan legate de blocarea activităţii funcţionarilor publici în urma anchetelor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Ponta s-a lansat la atac fără precedent la adresa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. 

CITEŞTE ŞI  Oprişan, atac la Justiţie: Niciun organ judiciar NU POATE să se pronunţe pe decizia de oportunitate a unei majorităţi

Fără a nominaliza direct DNA, Ponta spune că “primarii trebuie (…) să reziste la cel mai grav și brutal atac împotrivă aleșilor locali din istoria democratică a României!

CITEŞTE ŞI  Ce spune Marian Oprişan despre funcţionarii publici care au probleme în Justiţie

Felicitări lui Marian Oprisan și colegilor care conduc Consiliile Județene în bază votului dat de români în 2012! Și ei și primarii trebuie să își facă datoria față de cetățeni și să reziste la cel mai grav și brutal atac împotrivă aleșilor locali din istoria democratică a României!”, a scris Ponta pe Facebook.  

CITEŞTE ŞI  Marian Oprişan, despre DNA: Trebuie să funcţioneze. Este o instituţe necesară 

În discursul său, Marian Oprişan a declarat că sunt multe articole neconstituţionale în Codul Penal, Legea Curţii de Conturi are lacune şi trebuie făcută o analiză pentru deblocarea administraţiei, arătând că un organ judiciar nu trebuie să se pronunţe “pe decizia de oportunitate a unei majorităţi. El a arătat că “DNA trebuie să funcţioneze, DNA este o instituţe necesară, iar cei care fură de la comunitate trebuie să meargă la închisoare“, dar că organele judiciare trebuie să cenzureze legalitatea, nu oportunitatea deciziei administrative. Oprişan a mai spus că unii dintre funcţionarii publici s-au trezit că, semnând documente legale, au trebuit să dea explicaţii.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă