9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportVictor Ponta, despre relația cu Iohannis: Este o relație foarte corectă, este...

Victor Ponta, despre relația cu Iohannis: Este o relație foarte corectă, este o relație de respect și este o relație predictibilă

Premierul Victor Ponta a subliniat pentru Agerpres că relația dintre el și președintele Klaus Iohannis este o ”relație foarte corectă, ceea ce-i foarte important, este o relație de respect și este o relație predictibilă”.

Prim ministrul a arătat că se poate baza pe cuvântul dat de Klaus Iohannis, spre deosebire de Traian Băsescu, care, spune premierul, cu el vorbea un lucru la telefon și în presă spunea altceva.

”Categoric foarte bună. Am mai răspuns și simt nevoia să vă explic: fără a fi parteneri politici, camarazi — cum am fost cu Crin Antonescu, de exemplu—, este o relație foarte corectă, ceea ce-i foarte important, este o relație de respect și este o relație predictibilă. Ca să vă spun foarte concret la ce mă gândesc: când vorbeam ceva cu Traian Băsescu la ora 16,00, la ora 18,30 ieșea la televizor, spunea exact invers decât ce a vorbit cu mine”, a subliniat premierul.

Victor Ponta a arătat că predictibilitatea de care dă dovadă Klaus Iohannis este extrem de importantă deoarece România are nevoie de stabilitate.

„Domnul Iohannis dacă spune da, în urma unei discuții cu mine, așa cum cred că i se întâmplă în toate cazurile, nu doar cu mine, sunt convins că și peste o săptămână sau două, trei, acel da rămâne da. Ultimul caz este cel legat de ambasadori, când am vorbit, cred, două luni de zile, când a spus da, a rămas da, că unii au fost de acord, că alții nu au fost, că au existat critici. Acest tip de predictibilitate este extrem de importantă nu doar pentru mine, eu cred că, în general, pentru puterile din stat, pentru că, după haosul general în care orice vorbeai nu era valabil mai mult de o oră, să ai stabilitate este un câștig extraordinar”, a mai spus premierul.

De asemenea, când a fost întrebat dacă se așteaptă ca președintele să ajute Opoziția pentru a forma un nou Guvern, premierul a declarat că este sigur că șeful statului își va respecta fișa postului.

”În repetate rânduri, domnul Iohannis a anunțat foarte clar un lucru care, de fapt, e în fișa postului, în Constituție. A spus foarte clar: ‘Eu nu mă ocup de făcut majorități, eu nu mă ocup de negocieri între partide. Dacă există o altă majoritate, sigur, o să numesc prim-ministrul’. Deci, am toate motivele, până astăzi, din ce am văzut în aceste, iată, sunt cinci luni de mandat, să cred că domnul Iohannis își va respecta fișa postului constituțional și atribuțiile”, a mai spus Ponta.

Totodată, Victor Ponta a subliniat că nu mai dorește să trăiască în România în care Băsescu ”întorcea Guverne de la Cotroceni”.

”Eu nu mai vreau să trăiesc în România — și nu e vorba aici că e Guvernul meu sau să fiu în Opoziție—, eu nu mai vreau să trăiesc în România în care, țineți minte, domnul Băsescu făcea și întorcea Guverne la Cotroceni și participa la ședințe de partid și dădea indicații. Aceea a fost o perioadă groaznică și în niciun caz nu trebuie să ne întoarcem, indiferent care e interesul de azi sau de mâine al unui partid sau altul”, a încheiat premierul.

Cele mai citite

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă