10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportVictor Ponta: Iau în serios o moțiune de cenzură din partea Opoziției

Victor Ponta: Iau în serios o moțiune de cenzură din partea Opoziției

Premierul Victor Ponta a declarat pentru Agerpres că ia în serios moțiunea de cenzură anunțată de Opoziție pentru sfârșitul lunii iunie, dar că, majoritatea care susține acum Guvernul este una stabilă.

Prim ministrul a arătat că o moțiune de cenzură ar fi benefică în sensul că ar pune pe masă spre a fi dezbătute niște teme importante.

”Eu îl iau foarte în serios, pentru că o moțiune de cenzură este întotdeauna un lucru serios sau ar trebui să fie, este instrumentul principal al Opoziției, se depune o dată într-o sesiune parlamentară și cu siguranță că și în această sesiune, chiar dacă s-a anunțat în februarie, după aceea în martie, în aprilie, în mai, până la sfârșitul lui iunie, o vor depune. Bazându-mă pe ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă practic în fiecare săptămână și la voturile din Camera Deputaților și din Senat, majoritatea care susține actualul Guvern este o majoritate stabilă, așa încât cred că moțiunea de cenzură ar putea fi un lucru într-adevăr folositor dacă se vor dezbate niște teme importante”, a subliniat Ponta.

Citește și: Ponta: Nu cred că va trece moțiunea de cenzură a opoziției

Victor Ponta a subliniat că de când Klaus Iohannis a devenit președinte, România a intrat în normalitate.

”De exemplu, ce crede Opoziția că ar trebui noi să facem mai bine la Codul fiscal sau ce ar trebui să facem mai bine la Legea achizițiilor sau ce ar face ei dacă ar veni în locul nostru. Dacă va fi doar un șir așa de insulte și de acuzații, eu unul n-o să răspund la ele, pentru că am trăit zece ani, toți, nu doar eu, am trăit cei zece ani, 2004-2014, într-un scandal și o ceartă nesfârșită. După noiembrie, după decembrie, după instalarea la Cotroceni a președintelui Iohannis, din punctul meu de vedere am intrat într-o normalitate, în sensul în care nu suntem întotdeauna de acord cu tot, dar putem să discutăm, să găsim lucruri comune, putem să nu ne dăm în cap sau să ne criticăm doar pentru că suntem din alt partid”, a mai spus șeful Executivului.

Citește și: Cu cine va colabora PNL pentru susținerea progamului liberal de guvernare

Totodată, premierul a precizat că nu va răspunde la insulte din partea Opoziției ci la lucruri concrete.

”Nu știu cum se va desfășura. Eu vă spun cum înțeleg eu: vor fi lucruri concrete, Opoziția va spune: ‘Uite, noi facem altfel decât face Guvernul Ponta’, sigur că o să răspund. La ceartă și scandal nu o să răspund”, a conchis premierul.

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă