6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportVictor Ponta, interviu în presa străină: Ce declarații a făcut premierul despre...

Victor Ponta, interviu în presa străină: Ce declarații a făcut premierul despre ancheta de corupție din jurul său

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, pentru presa străină, că a luat în considerare demisia după ce a fost informat că este suspect într-o anchetă de corupţie, dar a decis să rămână în funcţie pentru a asigura stabilitatea politică, informează Mediafax.

De asemenea, primul ministru a mai spus că va coopera cu procurorii şi a negat că ar fi comis vreo infracţiune, adăugând că ar fi demisionat dacă ar fi fost simplu ministru.

Ponta le-a mai spus jurnaliştilor că actuala criză politică este un “cadou neaşteptat” pentru Rusia, care are relaţii tensionate cu România.

Premierul a acordat marţi un interviu pentru Bloomberg, Reuters şi AFP, în care a spus că demisia Guvernului său ar cauza o “criză politică … de trei, patru, cinci luni”.

Interviul a fost acordat în contextul în care Parlamentul a votat marţi şi a respins cererea de ridicare a imunităţii sale pentru a putea fi anchetat penal, iar vineri Legislativul va dezbate moţiunea de cenzură.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut lui Ponta să demisioneze, însă premierul a refuzat.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă