10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportVictor Ponta: Măsurile Codului Fiscal ar putea fi devansate

Victor Ponta: Măsurile Codului Fiscal ar putea fi devansate

Premierul Victor Ponta a declarat, după adoptarea Codului Fiscal de către Senat, că măsurile Codului Fiscal al putea fi devansate. Astfel, supracciza și taxa pe stâlp ar putea intra în vigoare înainte de 2017. 

De asemenea, primul-ministru a precizat că în august, cu ‪‎TVA‬ de 9% la alimente şi cu doar 1% taxa specială la bugetul țării s-a încasat cu un miliard  și 200 de milioane de lei în plus, adică 250 de milioane de euro. 

Citește și: Senatul a ADOPTAT Codul Fiscal

Totodată, premierul a subliniat că reducerea taxelor și activitatea ANAF-ului au stat la baza încasărilor la buget de anul acesta, care au depășit încasările de anul trecut. 

”Am încasat cu un miliard 200 de milioane de lei față de luna august a anului 2014 , adică 250 de milioane de euro. Economia românească răspunde la acești doi stimuli: reducere controlată a taxelor și o activitate eficientă a ANAF-ului. Ambele au fost contestate, însă rezultatele sunt cele pe care le vedeți. Vorbim de sume importante”, a spus premierul. 

În același discurs Victor Ponta a vorbit despre restructurarea ANAF-ului. 

Senatul a adoptat, marţi, proiectul de lege al noului Cod Fiscal, cu 131 de voturi “pentru”, o abţinere şi patru voturi “împotrivă”, urmând ca proiectul să ajungă pentru dezbatere la Camera Deputaţilor şi, ulterior, la preşedinte pentru promulgare.

Plenul Senatului a adoptat Codul Fiscal cu amendamentele convenite de liderii politici, printre care reducerea etapizată a TVA – la 20% începând cu 1 ianuarie 2016 şi la 19% de la 1 ianuarie 2017.

Cele mai citite

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....

Șapte răniți după un accident de circulație pe DN 7, la ieşirea din Deva spre Arad

Şapte persoane care se aflau într-un microbuz au fost rănite într-un accident de circulaţie care a avut loc marţi seara pe DN 7, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă