23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportPonta vorbește, de 1 mai, despre economia progresistă a Guvernului său

Ponta vorbește, de 1 mai, despre economia progresistă a Guvernului său

Premierul Victor Ponta a transmis un mesaj, vineri, de Ziua Internaţională a Muncii, prin care reaminteşte de eforturile românilor pentru construirea unei Românii moderne, puternice, respectate.

"România este o țară a oamenilor muncitori, iar soluția pentru o economie care să aducă prosperitate tuturor, o economie progresistă, este susținerea tuturor celor care muncesc. Așa cum o țară nu se poate dezvolta în lipsa unei economii puternice, la fel o economie puternică nu se poate construi fără respectarea drepturilor și demnității celor care muncesc", a transmis Ponta.

În acest context, premierul a precizat că Guvernul pe care îl conduce susţine o economie progresiste, iar aceste elemente sunt cele care au ghidat politicile pe care le-am aplicat începând cu mai 2012.

Mai mult, premierul a precizat, că, după ani de austeritate dură, prezentată ca soluție minune pentru relansarea economiei, Guvernul a demonstrat că "reconstrucția se poate face, în mod corect, sprijinind deopotrivă mediul economic și oamenii simpli". 

În acest context, premierul a vorbit despre revenirea asupra tăierilor de salarii; reducerea CAS ca reducere a taxării muncii; creșteri de venituri pentru diverse categorii de angajați, în primul rând din Educație și Sănătate; creșterea constantă a salariului minim; sprijin pentru cei care creează locuri de muncă, care au reprezentat mixul corect de politici pentru a scoate România din coșmarul austerității aplicată fără limite.

"Vedem că același tip de abordare este aplicată atât în Europa Occidentală, cât și peste Ocean", a admis premierul.

Victor Ponta a mai spus că va continua să armonizeze politicile de stimulare directă a economiei cu cele de îmbunătățire a vieții românilor.

"De aceea, ne propunem să reducem TVA pentru toată economia, după ce am redus TVA la produsele de panificație și am decis reducerea TVA la alimente; vrem să continuăm reducerea CAS, astfel încât să apară noi locuri de muncă; vrem să reducem cota unică astfel încât în buzunarele românilor să rămână mai mulți bani; să promovăm o lege a salarizării care să aducă echitatea în sistemul public; vrem să continuăm creșterea salariului minim; vrem să aplicăm măsuri și strategii pentru incluziunea socială, creșterea ocupării în rândul tinerilor și reducerea sărăciei[, a adăugat Ponta.

În finalul mesajului, Victor Ponta a ţinut să mulţumească românilor care construiesc, prin munca lor, "România Puternică".

 

 

Cele mai citite

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă