12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportVictor Ponta: Problema Fondurilor Europene, cea mai mare provocare

Victor Ponta: Problema Fondurilor Europene, cea mai mare provocare

Premierul Voctor Ponta, a declarat, marți, la Forumul privind Fondurile Europene, că problema fondurilor Europene au reprezentat cea mai mare provocare, mai ales în contextul în care, în 2012 rata de absorbție era de 7%, informează B1 Tv.

”În primii cinci ani de la aderare, am reușit să folosim 7% din ce era alocat pe exercițiul financiar 2007-2013. În 2012, cel mai greu lucru, misiunea imposibilă din acel moment a fost repornirea sistemului de absorbție a fondurile europene pentru că eram cu toate programele operaționale suspendate”, a declarat premierul.

În acest context, Ponta a vorbit despre crearea ministerului Fondurilor Europene, pe care premierul o consideră o reușită.

”Am reușit un lucru – crearea ministerului Fondurilor Europene, care ne asigură că în perioada 2015-2020 nu vom repeta aceleași greșeli. Am reușit cât de cât o stimulare a celor care lucrează în zona guvernamentală”, a transmis premerul. 

El a precizat, totodată, că aproape toate programele operaționale aprobate și lansate.

Pe de altă parte, Victor Ponta a precizat că încă sunt probleme în zona achizițiilor publice. Totuși, premierul a precizat că speră ca până în iune acest sistem să fie mai rapid și mai transparent.

”Suntem o țară particulară între cele 28 de state UE. Suntem cei mai mari reclamagii la Bruxelles. Orice licitație, orice proiect este contestat de altcineva. Orice fel de suspiciune înseamnă blocarea proiectului și că nu putem să transmitem proiectul la Comisia Europeană pentru decontare. Nu am o soluție pentru această problemă, cred ca ține de mentalitatea noastră”, a mai precizat premierul. 

Cele mai citite

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă