10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportVictor Ponta: Trebuie să fii un pic tembel să spui că din...

Victor Ponta: Trebuie să fii un pic tembel să spui că din cauza mea nu suntem primiți în Schengen

Victor Ponta a declarat că nu i se pare corect că România nu este primită în spațiul Schengen, dar a subliniat că țării noastre i se face această nedreptate din rațiuni ce țin de politica internă a unor state. 

Premierul a subliniat că trebuie să fii ”tembel” ca să spui că România nu este primită în spațiul Schengen din cauza lui. 

”Nu este corect ce se întâmplă cu Schengenul. Mereu e altă problemă. Nu am renunțat la Schengen. Și Bulgaria a cerut scoaterea de pe agendă de săptămâna trecută. Spre deosebire de cote, aici e cu vot unanim. E vorba de acceptarea unei realități, pe care eu o consider nedreaptă. Olanda în general e în față. Sunt țări, Germania, Franța, care nu au avut o poziție deschisă de a ne sprijini. Cred că e o chestiune strict de politică internă: nu dă bine (să-i primești pe români)!. Am crezut și eu că după alegerea lui Iohannis nu va mai fi o problemă….”, a spus Ponta la B1 TV.

Victor Ponta a explicat că a cerut în consiliul JAI, alături de Bulgaria, să se scoată de pe ordinea de zi votul pentru aderarea la Schengen deoarece a știut că sunt țări care se vor împotrivi. 

”La fiecare ședință JAI e pe ordinea de zi, dar mereu se amână pentru că dacă e un vot negativ se ia procedura de la capăt. E decizia noastră de a cere amânarea până când nu vom fi sigură că vom primi un vot unanim. Președintele merge la Consiliul European. Trebuie să fii un pic tembel să spui că din cauza mea nu suntem primiți. Din 2011 ne tot amână. Are legătură cu problema de pe scenă politică și cu opinia publică și cu mass media din statele respective”, a declarat Ponta la B1 TV. 

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă