20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportVictor Ponta îl susține pe Valeriu Streleț. Mesajul premierului pentru noul prim-ministru...

Victor Ponta îl susține pe Valeriu Streleț. Mesajul premierului pentru noul prim-ministru al R. Moldova

Premierul Victor Ponta i-a transmis, luni, un mesaj omologului său de la Chişinău, Valeriu Streleţ, cu ocazia învestirii acestuia în funcţie, asigurându-l de susţinerea sa, potrivit Mediafax.

Mesajul adresat lui Valeriu Streleț a fost transmis în cadrul întrevederii acestuia cu Cristian Leon Țurcanu, însărcinat cu afaceri al Ambasadei României la Chișinău.

“Preluaţi mandatul într-un moment important al parcursului european al Republicii Moldova, în care este nevoie de angajament şi hotărâre pentru aplicarea cuprinzătoare a Acordului de Asociere cu UE şi pentru aprofundarea reformelor democratice şi consolidarea stabilităţii macroeconomice. Sunt aşteptări exprimate cu claritate de votul popular proeuropean din 30 noiembrie 2014 şi reconfirmate, recent, la alegerile locale din luna iunie 2015”, i-a transmis Ponta lui Streleţ.

Citește și: Ce spune noul premier al Republicii Moldova despre unirea cu România

Premierul Ponta l-a asigurat pe Streleţ de sprijinul deplin, al său personal şi al Guvernului României, exprimând speranţa că Executivul de la Chişinău va acţiona “pentru dezvoltarea proiectelor concrete aflate pe agenda bilaterală”, care au ca “obiectiv principal conectarea trainică” a relaţiilor dintre cele două state.

“Cu încredinţarea că vom reuşi, împreună, să consolidăm pe mai departe relaţia privilegiată dintre statele noastre, vă rog să primiţi, domnule prim-ministru, asigurarea deosebitei mele consideraţii”, a mai spus Ponta.

Citește și: Premierul Republicii Moldova solicită o vizită de URGENȚĂ a FMI la Chișinău

Valeriu Streleț a apreciat sprijinul constant acordat Republicii Moldova de România și a exprimat gratitudine pentru oferirea asistenței în procesul de armonizare a legislației naționale cu cea a Uniunii Europene.

“Ajutorul oferit de România este incontestabil. Sunt ferm convins că relațiile moldo-române vor fi în plină ascensiune. România nu este doar o țară vecină, ci şi un important susținător al Republicii Moldova”, a subliniat Valeriu Streleț, potrivit unui comunicat de presă emis de Guvernul moldovean.

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă