10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportUPDATE: Ponta laudă, în Parlament, realizările Guvernului: Avem creştere sănătoasă, suntem pregătiţi...

UPDATE: Ponta laudă, în Parlament, realizările Guvernului: Avem creştere sănătoasă, suntem pregătiţi de Euro

UPDATE: Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, în Parlament că România are o creştere economică sănătoasă, dar se confruntă cu trei provocări, şi anume populismul, o eventuală instabilitate politică internă şi tensiunile regionale.

Astfel, premierul a declarat că România a înregistrat o creştere economică foarte bună, însă trebuie menţinut ritmul de creştere economică.

“Dacă as fi fost în Guvernul Boc aş fi terminat într-un minut, fiind din Guvernul USL am foarte multe de povestit. Există o perspectivă foarte bună din punct de vedere economic”, a declarat Ponta.

Astfel, Victor Ponta a ţinut să arate că România se bucură de o creştere sănătoasă din punct de vedere economic. În acest context, premierul a anunţat că ţara noastră este pregătită pentru aderarea la zona Euro.

“Avem creştere sănătoasă, suntem pregătiţi de Euro, suntem primul Guvern care transferă major bunăstare spre ceicu venituri mici, dar trebuie să fim atenţi la capcana populismului! Aplicăm creşterea alocaţiilor, pentru că am identificat bani (noi am găsit banii–liberalii nu ne-au dat soluţii), dar trebuie să fim atenţi la alte situaţii riscante! Nu vom mai accepta măsuri structurale fără a avea un calcul privind impactul bugetar al acestora”, se arată în document

În cadrul discursului său, Ponta s-a referit şi la o eventuală instabilitate politică a ţării, arătând însă că este convins că Guvernul şi Parlamentul îşi vor continua până la termen mandatul, şi a insistat asupra faptului că Guvernul a aplicat un program al Uniunii Social-Liberale.

De asemenea, premierul a mai ţinut să sublinieze că Parlamentul este cel care conduce şi controlează Guvernul şi reprezintă o instituţie fundamentală căreia nimeni nu trebuie să-i dea lecţii şi pe care nimeni nu trebuie să o demonizeze.

“Voi susţine, cât timp voi fi prim-ministru şi când voi reveni în banca Parlamentului, ideea că Parlamentul este cel care conduce şi controlează Guvernul, că Parlamentul este o instituţie fundamentală căreia nimeni nu trebuie să-i dea lecţii, pe care nimeni nu trebuie să o demonizeze şi fără de care nu vom avea niciodată democraţie în România”, a mai spus Ponta.

El a precizat astfel că ideea ca prim-ministrul, lunar, şi membrii Guvernului, săptămânal, să se prezinte în faţa Parlamentului este una bună.

———–

Premierul Victor Ponta va prezenta, marţi, în faţa Parlamentului, “direcţiile viitoare de dezvoltare”, relatează Mediafax

“Pe 2 iunie la ora 16 voi prezenta Parlamentului direcţiile viitoare de dezvoltare”, a scris Ponta pe Twitter.

Citeşte şi: Victor Ponta, declaraţii ironice la adresa PNL

De asemenea, liderul PSD a ataşat anunţului ultimele date ale Băncii Naţionale a României, care relevă că investiţiile străine directe au însumat 885 milioane de euro în primul trimestru, în creştere cu 55% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar în martie volumul s-a dublat comparativ cu primele două luni din an la un loc, ajungând la 476 milioane euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Fotografie emoționantă cu legenda Alain Delon. Cum arată actorul în vârstă de 88 de ani

Pe Instagram, Anouchka Delon a împărtășit o poză cu tatăl ei, Alain Delon, și a menționat că a făcut acest lucru cu consimțământul acestuia....

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...

Doliu în fotbalul românesc! A murit o legendă a Universității Craiova

Florin Oprea, portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu de campioană a României în sezonul 1973-1974, a decedat astăzi, la 76 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă