22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportVictor Ponta reacționează la avertismentul MAE rus

Victor Ponta reacționează la avertismentul MAE rus

Premierul Victor Ponta a scris pe Twitter că Guvernul este conștient că deciziile pe care ia sunt cele mai bune pentru România și partenerii țării noastre, în replică la ministerul de Externe rus care a precizat că Romțnia va suporta ”consecințele” suplimentării capacității NATO.

”Un răspuns fff clar – DA, suntem conștienți că deciziile noastre sunt cele mai bune penttu România și partenerii noștri!!”, a scris premierul pe Twitter.

Citește și: Avertismentul MAE rus pentru România, după suplimentarea capacităţilor NATO

România trebuie să fie conştientă de “responsabilitatea” şi de “consecinţele” suplimentării efectivelor NATO pe teritoriul său, avertizează Ministerul rus de Externe, catalogând drept “periculoase” acţiunile Alianţei Nord-Atlantice.

“Consolidarea forţelor NATO în Europa de Est este un pas fără precedent, care încalcă toate acordurile existente”, a declarat Aleksander Lukaşevici, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus Externe, potrivit agenţiei TASS.

Guvernul României a aprobat, joi, un proiect de lege privind staţionarea, desfăşurarea de operaţiuni şi tranzitul forţelor armate străine pe teritoriul României, premierul Victor Ponta spunând că este vorba de personalul şi armamentul pentru comandamentele NATO pe care le va găzdui România.

Citește și: Ameninţările „atomice“ ale lui Putin în misteriosul Grup Elba

Proiectul modifică Legea 291/2007 privind intrarea, staţionarea, desfăşurarea de operaţiuni sau tranzitul forţelor armate străine pe teritoriul României. Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a arătat că proiectul are nevoie şi de avizul CSAT. “Este pentru comandamente şi pentru prepoziţionarea de materiale ale NATO. Trebuie să obţinem şi avizul CSAT”, a arătat Duşa.

 

Cele mai citite

Dacian Cioloș a declarat că nu are prea mari emoţii cu privire la viitoarea majoritate din Parlamentul European

Europarlamentarul Dacian Cioloș a declarat, luni, la Ploiești, că nu are "prea mari emoții" cu privire la viitoarea majoritate din Parlamentul European. El s-a...

Un șef militar secret al Hamas a pus la cale atacul din 7 octombrie asupra Israelului

Liderul militar evaziv al Hamas, Mohammed Deif, unul dintre creatorii din spatele a ceea ce Israelul a numit momentul 11 septembrie, vorbește rar și...

Karim A.A. Khan KC, procuror al CPI, solicită mandate de arestare pentru  Benjamin Netanyahu, ministrul apărării israelian Yoav Galalnt și mai mulți lideri ai...

Curtea Penală Internațională solicită mandate de arestare pentru liderul Hamas Yahya Sinwar și premierul israelian Benjamin Netanyahu, acuzați de crime de război și crime...
Ultima oră
Pe aceeași temă