16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportVIDEO.UPDATE. Întâlnire Nuland-Iohannis, miercuri, la Cotroceni

VIDEO.UPDATE. Întâlnire Nuland-Iohannis, miercuri, la Cotroceni

UPDATE 2:07

Preşedintele Klaus Iohannis şi adjunctul secretarului de Stat american, Victoria Nuland, se vor întâlni, miercuri, la nouă dimineaţa, la Palatul Cotroceni. Se vor discuta probleme de politică externă în mod special, dar şi consolidarea parteneriatului strategic pe care România îl are cu SUA. 

———-

UPDATE 13.23: 

Premierul Victor Ponta va avea , miercuri dimineaţa, o întrevedere privată cu adjunctul secretarului de Stat american pentru Europa şi Eurasia, Victoria Nuland,susţin surse oficiale, citate de Mediafax. Momentan nu s-a stabilit dacă întâlnirea va fi organizată la Palatul Victoria sau într-un alt loc.

Nuland şi Ponta s-au mai întâlnit, în luna septembrie, în Statele Unite ale Americii (SUA), cu ocazia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite. La acea dată au discutat despre consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA şi modalitatea concretă de sprijin din partea României pentru coaliţia internaţională împotriva grupării Statul Islamic.

———

Asistentul secretarului de Stat al SUA Victoria Nuland efectuează, marţi, o vizită la Bucureşti. Aceasta se va întâlni cu oficiali români de rang înalt, pentru a discuta despre "chestiuni bilaterale şi regionale", a anunţat luni Departamentul de Stat american, într-un comunicat.

Potrivit diplomaţiei americane, citate de Mediafax, Nuland va efectua săptămâna aceasta vizite în Germania, România, Bulgaria şi Franţa.

Pe 12 ianuarie, asistentul secretarului de Stat american urma să se deplaseze la Berlin, pentru a discuta cu oficiali guvernamentali şi membri ai Bundestagului despre probleme regionale şi globale.

"Marţi, pe 13 ianuarie, Nuland se va deplasa spre Bucureşti, unde se va întâlni cu oficiali români de rang înalt, membri ai comunităţii de afaceri şi ai societăţii civile, pentru a discuta despre chestiuni bilaterale şi regionale", informează Departamentul de Stat american.

De asemenea, ea va efectua pe 15 ianuarie o vizită la Sofia, alături de secretarul de Stat John Kerry, iar apoi se va deplasa la Paris.

Anterior, surse oficiale citate de Mediafax au declarat că asistentul secretarului de stat al SUA Victoria Nuland va sosi la Bucureşti în cadrul unui turneu european, oficialul american urmând să se întâlnească cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Precedenta vizită a adjunctului secretarului de Stat Victoria Nuland a avut loc în perioada 10-11 ianuarie 2014, în cadrul unui turneu european.

La Bucureşti, Nuland s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu, cu ministrul de Externe Titus Corlăţean şi cu procurorul-şef al DNA, Laura-Codruţa Kovesi, precum şi cu membri ai societăţii civile, pe agenda discuţiilor aflându-se relaţiile bilaterale, problemele regionale şi eforturile de consolidare a statului de drept.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_big/eab489b4b21167b9a4e9feaa1b1dc8cd/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă