12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportUPDATE. VIDEO. CCR: Ordonanţa care a permis traseismul aleşilor este NECONSTITUŢIONALĂ

UPDATE. VIDEO. CCR: Ordonanţa care a permis traseismul aleşilor este NECONSTITUŢIONALĂ

UPDATE 16:00 – Liberalii vor demisia lui Ciorbea, după decizia CCR privind ordonanța traseismului

UPDATE 15:30 – Parlamentul va trebui să reglementeze, printr-o lege de respingere, măsurile cu privire la efectele juridice produse în perioada în care OUG 55/2014 a fost aplicabilă, respectiv ce se va întâmpla cu mandatele aleşilor locali care au migrat la alte partide, au declarat judecători ai Curții Constituționale, citați de Mediafax. Sursele citate au precizat că Parlamentul va trebui să reglementeze, prin legea de respingere, măsurile cu privire la efectele juridice produse în perioada în care OUG 55/2014 a fost aplicabilă.

UPDATE 15:10 – Deputatul PSD Ciprian Nica susține că decizia CC privind neconstituţionalitatea Ordonanţei 55 privind migraţia aleşilor locali îşi produce efectele pentru viitor, iar aleşii locali care au trecut la alt partid rămân acolo. „Decizia îşi produce efectele pentru viitor. Cei care au trecut la alte partide sunt buni rămaşi acolo. Nu acţionează retroactiv”, a spus Nica, vicepreşedinte al Comisiei juridice.

Aceeași opinie o are și senatorul PSD Ioan Chelaru. „Ca orice decizie a Curţii, ea îşi produce efectele pentru viitor, nu produce efecte retroactiv. Urmează însă să vedem dacă, în motivarea deciziei, Curtea nu se va referi şi la aspecte privind situaţia juridică a celor care în perioada celor 45 de zile s-au mutat de la un partid la altul”, a declarat Chelaru.

UPDATE 13:30 – Ordonanţa de guvern care a permis traseismul aleşilor locali fară a fi sancţionaţi în niciun fel a fost declarată NECONSTITUŢIONALĂ de către judecătorii Curţii Constituţionale.  Astfel, legea traseiștilor se întoarce în Parlament.

***

Curtea Constituţională dezbate miercuri sesizarea depusă de parlamentarii PNL şi PDL în legatură cu neconstituţionalitatea Legii pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă privind migraţia aleşilor locali. PDL şi PNL susţin că aleşii locali nu şi-au câştigat mandatele doar datorită unui vot exclusiv uninominal, ci datorită apartenenţei politice a fiecărui candidat. 

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/6f2f944098d0a00d9644a7e94d1a3558/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

În opinia liberalilor, legea privind aprobarea OUG nr. 55/2014 este neconstituțională pentru că ordonanța este neconstituțională, mai scrie B1.

ştire în curs de actualizare

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă