10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportMesajele politicienilor români cu ocazia Zilei Naţionale. Gabriela Firea: Este o dovadă...

Mesajele politicienilor români cu ocazia Zilei Naţionale. Gabriela Firea: Este o dovadă că dacă, îndrăznim să credem în România, vom reuşi împreună

Cu ocazia Zilei Naţionale, politicienii români au transmis tuturor cetăţenilor mesaje în care fac apel la unitate şi înţelegere, exprimându-şi încrederea că România va deveni ţara cu care toţi să se mândrească.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a publicat pe pagina sa de Facebook, o înregistrare video în care afirmă că 1 Decembrie este, în primul rând, ziua generaţiilor viitoare.

“Este o dovadă că dacă, îndrăznim să credem în România, vom reuşi împreună. La mulţi ani, România! La mulţi ani, români”, a transmis şi Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.


Premierul României, Dacian Cioloş, consideră faptul că 1 Decembrie 1918 este un miracol al istoriei, transmis de la o generaţie la alta. 

“Se spune despre 1 decembrie 1918 că a fost un miracol al istoriei. Și, într-adevăr, consfințirea Marii Uniri, a României moderne, putem să spunem că a fost un miracol al istoriei, însă în spatele miracolului se află oameni în primul rând, oameni care au știut să viseze, care au știut să pună în aplicare acest ideal cu consecvență, cu stăruință. Mă gândesc la personalități politice, la oameni de cultură, la oameni care pur și simplu au crezut în acest ideal și și l-au asumat de la o generație la cealaltă. Și acest lucru a fost posibil atunci, în 1918, pentru că am avut calitate în educație, valoare în cultură, a fost posibil datorită curajului armatei române, a fost posibil pentru că am avut oameni politici inspirați. Și în felul acesta a putut să înceapă acest vis al României moderne, al României întregi. Astăzi, la 98 de ani de la acel moment, la doar 2 ani înainte de centenarul Marii Uniri, suntem în fața unei provocări care să ne permită să desăvârșim acest proiect al României moderne. Și acest lucru este posibil asumându-ne un proiect de țară împreună, dincolo de diferența de viziune, dincolo de chestiunile cotidiene pe care le mai avem de rezolvat.

Acest vis și această viziune asupra a ceea ce vrem de la România modernă, de la România viitorului ne poate ajuta să găsim în noi forța coerenței, forța coeziunii în a susține un proiect de țară. Suntem într-un moment în care prin alegerile pe care le vom face, prin stăruința și consecvența cu care vom fi capabili să ducem un proiect la bun sfârșit, de acestea va depinde viitorul României. Și putem, sunt convins că putem să ni-l asumăm împreună. La mulți ani, România! La mulți ani, români, oriunde v-ați afla! La mulți ani, tuturor celor care trăiesc în România”, spune premierul Cioloș într-un mesaj video publicat, joi, pe site-ul Guvernului și pe pagina sa de Facebook.


Ministrul Justiției, Raluca Prună, a postat un mesaj de ziua națională: „De 1 decembrie omagiem trecutul și ne uităm spre viitorul României. Un viitor ce stă în mâinile noastre, ale tuturor românilor. Ca cetățeni activi, oriunde v-ați afla, alegeți să vă implicați! România nu poate fi completă fără vocile noastre. La mulți ani România!”.

 

 


Elena Udrea a făcut apel la unitate şi patriotism într-un mesaj, simplu, transmis tuturor românilor cu ocazia Zilei Naţionale.


Violeta Alexandru, ministrul delegat pentru Dialog Social, a transmis un mesaj de mulţumire tuturor celor care le pasă de România.

“Multumesc tuturor celor carora le pasa de Romania, celor care pun umarul, celor care sunt atenti si spun tare atunci cand lucrurile o iau razna, celor care isi fac treaba pentru un venit castigat prin seriozitate ci nu prin smecherie si obraznicie, celor care au ochi si pentru ceea ce se intampla in jur nu numai pentru patratica lor. Draga mea Sosi, sa ne traiasca Romania si sa o iubim, draga mea, si cu fapta nu numai cu vorba. Acum si mai departe! La multi ani”, scrie Violeta Alexandru pe pagina sa de Facebook.


Fostul premier, Victor Ponta, a transmis, la rândul său, un mesaj pentru toţi cetăţenii români cu ocazia Zilei Naţionale. Victor Ponta a subliniat faptul că îşi iubeşte ţara chiar şi în cele mai întunecate momente, iar 1 Decembrie este ziua tuturor, nu ziua lui Klaus Iohannis.

“La multi ani Romania – la multi ani romanilor!!!
In cele mai grele si intunecate momente eu tot cred in Romania si in oamenii sai, imi iubesc tara unde parintii si copiii nostri traiesc si tot sunt mandru ca sunt roman!
1 Decembrie este ziua Romaniei ( nu ziua lui Klaus) / 1 Decembrie este Ziua Unirii ( nu a dezbinarii intre cei “buni” care tin cu niste fanarioti vremelnici si cei “rai” care nu pot fi nici cumparati cu functii nici eliminati cu forta bruta) / 1 Decembrie este ziua romanilor ( nu a celor care o vand si o umilesc) !!!
“Doamne , ocroteste-i pe romani!’! – mai ales de “fanariotii” care o conduc azi”, a scris Victor Ponta pe Facebook.


Fostul şef al statului, Traian Băsescu, a scris pe pagina sa de Facebook, un mesaj cu prilejul celebrării Zilei Naţionale, subliniind faptul că gândurile sale merg către românii din afara graniţelor.

“LA MULŢI ANI, ROMÂNIA,
LA MULŢI ANI, ROMÂNI AFLAŢI ÎN ŢARĂ!
UN GÂND APARTE PENTRU ROMÂNII CARE SE AFLĂ ÎN AFARA GRANIŢELOR, FIE CĂ SUNT TRĂITORI ÎN REPUBLICA MOLDOVA, ÎN SERBIA, ÎN UKRAINA ŞI UNGARIA, FIE CĂ SUNT STABILIŢI PESTE OCEAN, FIE CĂ SUNT PLECAŢI LA MUNCĂ ÎN EUROPA SAU SE AFLĂ SUB ARME ÎN MISIUNI ORDONATE. 
LA MULŢI ANI, ROMÂNI, ÎN ORICE COLŢ AL LUMII V-AŢI AFLA”, urează Traian Băsescu.


Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, transmite un mesaj de Ziua Naţională, prin care doreşte să reafirme ataşamentul României pentru principiile dreptului internaţional, pentru promovarea respectului reciproc, a bunei înţelegeri, deschiderii către dialog, a valorilor multiculturalismului, care stau la baza profilului internaţional al României şi a acţiunii sale externe.

”Capacitatea de a furniza predictibilitate, încredere şi stabilitate într-o regiune cu tensiuni şi riscuri diverse profilează astăzi ţara noastră ca partener respectat şi credibil în cadrul Uniunii Europene şi al NATO. În acest moment aniversar, la finalul unui an deosebit de complex, cu numeroase provocări la nivel internaţional şi regional, doresc să reafirm ataşamentul României pentru principiile dreptului internaţional, pentru promovarea respectului reciproc, a bunei înţelegeri, deschiderii către dialog, a valorilor multiculturalismului, care stau la baza profilului internaţional al României şi a acţiunii sale externe. În această zi aniversară, adresez mulţumirile mele şi ale colegilor mei tuturor românilor din ţară şi din străinătate care, prin activitatea lor de zi cu zi, prin valorile care le călăuzesc viaţa, contribuie la progresul şi promovarea României. La mulţi ani tuturor românilor! La mulţi ani, România!”, transmite ministrul Afacerilor Externe.


Citeşte şi: VIDEO. Iohannis: 1 Decembrie este ziua tuturor celor care simţim şi gândim româneşte


Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a scris pe pagina sa de Facebook, că ALDE este un partid a cărui misiune este aceea de a promova valorile naţionale şi simbolurile prin care aceste valori se exprimă.

”Unul din aceste simboluri este ziua de 1 Decembrie 1918, ziua în care românii, după sacrificii uriaşe, au împlinit idealul naţional la care aspirau de secole, regăsindu-se toţi în aceeaşi patrie şi sub acelaşi drapel. Unirea, fraternitatea, reconcilierea tuturor categoriilor sociale în respectul minorităţilor şi, mai ales, supremaţia voinţei liber exprimate a cetăţenilor sunt semnificaţiile pe care ni le-a lăsat moştenire Marea Adunare de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918. Din aceste valori s-a construit acum nouăzeci şi opt de ani naţiunea română, ca o naţiune cu dublă vocaţie a unităţii şi a democraţiei. Pentru noi, celebrarea Zilei Naţionale, rememorarea acestui eveniment fondator, este mai mult decât o îndatorire patriotică, este o bucurie, o sărbătoare a naţiunii şi a cetăţeniei democratice. Pretutindeni în ţară, reprezentanţii ALDE se află deci alături de cetăţeni, printre aceştia, la evenimentele dedicate zilei de 1 Decembrie.

Ziua Naţională a României este a tuturor românilor care-şi preţuiesc istoria şi identitatea. Nu este o zi a oficialităţilor statului sau a partidelor politice. 1 Decembrie este şi trebuie să rămână un simbol al unităţii noastre, al solidarităţii naţionale, al fraternităţii tuturor românilor. Cei care vor să transforme această mare sărbătoare într-un eveniment partizan vor fi sancţionaţi de cei cărora sărbătoarea le aparţine cu adevărat, chiar dacă nu sunt vreodată invitaţi în lojele oficiale: cetăţenii obişnuiţi, românii pentru care 1 Decembrie este o zi a unităţii, a fraternităţii, a demnităţii şi a reconcilierii. O celebrare a democraţiei. O rememorare a faptului, adesea uitat în celelalte zile ale anului, că ultimul cuvânt îi revine întotdeauna corpului cetăţenilor, că puterea cea mai deplină într-o democraţie aparţine cetăţeanului”, susţine Călin Popescu Tăriceanu.


Vicepremierul Vasile Dîncu a transmis că, de 1 Decembrie, trebuie să reînvățăm să trăim împreună, precizând că sunt necesare “un strop de solidaritate, un pic de curaj și o minimă încredere în forța noastră colectivă”.

“De 1 decembrie, să ne hotărâm că trebuie să reînvățăm să trăim împreună, chiar dacă nu este simplu să-i accepți pe ceilalți (…) Trebuie doar un strop de solidaritate, un pic de curaj și o minimă încredere în forța noastră colectivă. Dacă nu vom reuși asta, vom vedea că încă 100 de ani, dincolo și dincoace de Colectiv, înainte și după Revoluția din 1989, peste România se va întinde aceeași mare neputință, ticăloșie și mizerie umană. La mulți ani, Românie posibilă!”, afirmă Vasile Dîncu, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Dîncu mai afirmă că “totul s-a degradat în ultimul deceniu”, iar politica “nu mai cunoaște starea de pace”, “de normalitate”.

“Trăim o dramă a conflictului permanent în care au fost aduse în spațiul politic instrumente nepermise, mijloace care nu au ce căuta acolo unde conflictul și confruntarea au mijloace constituționale de rezolvare. Dispare încrederea în politicieni, în stat, în România chiar, dar și în soluția democratică. Este o factura grea pe care o lăsăm urmașilor noștri. Istoria ne va stigmatiza pentru asta în deceniile care vor veni, dacă țara va rămâne, dacă națiunea va rezista și statul nu va eșua în timp ce noi ducem războaie absurde sau zornăim cătușe spre adversarii politici.

Prea mult se fardează politica, de prea mult timp se creează o realitate de laborator. Oamenilor li se spune peste tot să aibă ciocul mic și sunt împinși spre o majoritate tăcută. Oamenilor li se spune ce să gândească, cum să vorbească despre temele vieții lor și, mai ales, că trebuie să creadă orbește în partide sau ideologii, chiar dacă unele sunt moarte de mult. Oamenii vor să se întâlnească cu imaginile lumii lor, cu cuvintele pe care ei le rostesc despre lume, vor să vadă că politicienii sunt preocupați de spaimele și de visurile lor, sunt tot mai puțin dispuși să accepte expresii și imagini prefabricate. Dar, de cele mai multe ori, coborârea la oameni este un delict, este politically incorrect. Da, atitudinea politically incorrect poate fi o soluție, o primă etapă pentru resetarea sistemului. România invizibilă pentru străini sau cea care este patria noastră invizibilă, de care ne este uneori rușine, poate ieși la suprafață într-o societate posibilă, din cioburile unui vis pe care îl purtăm cu toții în suflet, dincolo de nivelul de cultură, de bogăție sau pasiuni politice”, precizează Dîncu.


Preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale, promovând unitatea între români, adăugând că el are încredere în faptul că românii vor găsi forţa să construiască o ţară puternică, de care să fie mândri.

“În fiecare an, 1 Decembrie este ziua speranţei, ziua în care fiecare român speră să facă parte din clasa de mijloc în ţara lor nu să plece din România în căutare de salarii mai mari, speră ca părinţii lor să beneficieze de servicii medicale de calitate, iar copiii de educaţie mai bună. În fiecare an, de 1 Decembrie, ne promitem să nu ne mai lăsăm dezbinaţi, săraci împotriva celor bogaţi, cei din Transilvania împotriva celor din Moldova, tineri contra pensionari.

Mesajul meu către toţi românii, astăzi, este că ne va fi mai bine tuturor dacă suntem uniţi. Haideţi să îndrăznim să credem în România, în forţa pe care fiecare o are în el să facă ţara lui mai bună. Eu am încredere şi sunt sigur că vom reuşi. La mulţi ani România, la mulţi ani români”, a transmis Liviu Dragnea.

 

 

Cele mai citite

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....
Ultima oră
Pe aceeași temă